Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Bitadze: Možemo do brejka, zato smo i došli u Beograd

Večerašnja utakmica igra se od 19 sati u dvorani Aleksandar Nikolić

Košarkaši Budućnost Volija večeras će odigrati drugi meč finala ABA lige protiv Crvene zvezde u Beogradu.

Foto: Crvena zvezda mts

Sroski šampion je prvi meč riješio u svoju korist 91:72, a iz redova podgoričke keipe najavljuju bolje izdanje i juriš na pobjedu.

Jedan od onih od kojih se najviše očekuje je centar Goga Bitadze koji vjeruje u dobar rezultat večeras.

„Moramo da odigramo mnogo agresivnije i disciplinovanije u drugom meču. Odbrana i fokus moraju da budu na visini na kojoj su bili većim dijelom prvog poluvremena. Polazim od sebe. Moram da odigram pamentije protiv Odža, koji je na startu meča dobio dva duela protiv mene, vrlo brzo me uveo u problem sa ličnim greškama. Da li možemo da napravimo brejk? Naravno da možemo. Zato smo i došli u Beograd“, kazao je Bitadze i dodao:

„Atmosfera u dvorani je zaista bila paklena u prvom meču. Očekujem istu takvu, ako ne i žešću u drugom. Međutim, navijači ne utiču na nas i pritisak sa tribina nije prouzrokovao veliki broj izguljenih lopti, veliki broj promašaja sa linije slobodnih bacanja i iz polja. Moramo da budemo fokusirani i mirni. Iz dobre odbrane, doći će i dobra igra u napadu. Nastojaćemo da u drugom meču dobijemo bitku pod košem, da zustavimo centarsku liniju Zvezde, da neutrališemo ofanzivni skok, da zaustavimo lake poene i otvorene šuteve. Sve su to, uz mnogo izgubljenih lopti, bili problemi u prvom meču“.

Večerašnja utakmica igra se od 19 sati u dvorani Aleksandar Nikolić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve