Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Bio je među pet najboljih boksera 20. vijeka: Legendarni Roberto Duran pozitivan na koronavirus

Duran je bio šampion u četirirazličite kategorije, a o njegovim borbama sa Šugar Rej Lenardom se i dan danas priča, prevashodno o "mentalnim igricama", pa onda i o okršaju u ringu. Associated Press ga je svojevremeno proglasio za najboljeg boksera lake kategorije 20. vijeka, a čuveni magazin "The Ring" uvrstio ga je među pet najboljih boksera prethodnog vijeka

Roberto Duran, jedan od najboljih boksera svih vremena, pozitivan je na koronavirus.

Duran, Foto: Usatoday.com

Roberto “Ruke od kamena (Manos de Piedra)” Duran jedan je od najboljih boksera u istoriji ovoga sporta i njegova karijera bila je duga 34 godine.

Duran je bio šampion u četiri različite kategorije, a o njegovim borbama sa Šugar Rej Lenardom se i dan danas priča, prevashodno o “mentalnim igricama”, pa onda i o okršaju u ringu.

Associated Press ga je svojevremeno proglasio za najboljeg boksera lake kategorije 20. vijeka, a čuveni magazin “The Ring” uvrstio ga je među pet najboljih boksera prethodnog vijeka.

O Robertu Duranu je snimljen i film “Ruke od kamena” (Hands of Stone), gdje njegovog menadžera Reja Arsela glumi čuveni Robert De Niro.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve