Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Binoto potvrdio: Fetel prvi vozač Ferarija u novoj sezoni F1

Četvorostruki prvak dobio je prednost u odnosu na Šarla Leklera na startu nove sezone. To je potvdio šef Ferarija Matija Binoto

U svim ,,50-50“ situacijama tokom trka Formule 1, kada su vozači Ferarija u pitanju, prednost će imati Sebastijan Fetel.

Fetel, Foto: Racefans.net

Četvorostruki prvak dobio je prednost u odnosu na Šarla Leklera na startu nove sezone.

To je potvdio šef Ferarija Matija Binoto. Sportska javnost koja prati ,,najbrži cirkus“ iznenađena je ovakvim izborom najpopularnijeg F1 tima, jer je Fetel prošle sezone ostvario samo jednu pobjedu. Sa druge strane, mladi Šarl Lekler je u debitantskoj sezoni u timu slavio dva puta na trkama i čak sedam puta zaslužio pol-poziciju. Binoto je pokušao da objasni odluku, ističući da je prava za Leklerov dalji razvoj.

“Situacija je drastično drugačija u odnosu na start prošle sezone, kada je Fetel imao jasnu prednost na svim trkama. Lekler se izborio za to, da može da se trka sa timskim kolegom. Ipak, kad je situacija takva da su šanse 50-50 između njih dvojice za pobjedu ili podijum, prednost ide Fetelu, računajući na njegovo iskustvo za teške završnice koje je mnogo puta demonstrirao”, rekao je Binoto.

Princip ,,dozvoliti vozačima da se trkaju“ je bio spektakularan fijasko na trci u Brazilu krajem prošle godine, kada su u direktnom duelu vozači Ferarija izazvali sudar, ostali bez plasmana i podijuma.

“Iz tog iskustva smo svi nešto naučili. Siguran sam da nam se Brazil neće ponoviti”, dodao je Binoto.

Fetel je nakon timske odluke istakao samo da je za njega Lekler ravnopravan timski kolega i da imaju iste šanse za pobjede. Nova sezona počeće 15. marta u Australiji.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve