Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Bilo bi lijepo da slijede primjer plavih: Šta će biti s platama u 1. CFL

Uprava “plavih” će nastaviti da plaća svoje fudbalere kao da je situacija najnormalnija moguća i kao da korona nije paralisala svijet. Predsjednik Veselin Mijač (u dogovoru sa Glavnim gradom koji je vlasnik kluba) je poručio prvotimcima aktuelnog lidera da ne brinu što se tiče primanja koja su im garantovana, pa sve i da aktuelna pošast potraje 10 mjeseci

Slovačka Žilina je objavila bankrot zbog finansijskih problema u doba korona virusa, evropski giganti Barselona, Juventus i Atletiko Madrid su smanjili plate skupo (preplaćenim superzvijezdama), dok je beogradski Čukarički isplatio prvotimce sve do kraja juna…

Foto: FK Budućnost

A šta će se desiti sa platama fudbalera u Crnoj Gori? Na to pitanje niko ne zna odgovor, jer klubovi niti su pričali sa igračima od kada se suspendovao fudbal u Crnoj Gori, niti su pretjerano (po navici) razmišljali.

Međutim, izdvojila se Budućnost, čiji bi primjer trebali da slijede svi.

Uprava “plavih” će nastaviti da plaća svoje fudbalere kao da je situacija najnormalnija moguća i kao da korona nije paralisala svijet. Predsjednik Veselin Mijač (u dogovoru sa Glavnim gradom koji je vlasnik kluba) je poručio prvotimcima aktuelnog lidera da ne brinu što se tiče primanja koja su im garantovana, pa sve i da aktuelna pošast potraje 10 mjeseci.

Svi znamo da je situacija u domaćim klubovima daleko od sjajne, ali takođe svi znamo da primanja fudbalera u našoj zemlji nisu velika, te da ti igrači žive od toga. I hrane svoje porodice. A naši timovi bi posebno trebali “da ispoštuju” pojedine, jer nemaju “pravi ugovor” sa igračem.

“Pravi ugovor” u Crnoj Gori znači da je prvotimcima garantovano 70 odsto zarade u kriznim situacija po Zakonu o radu, dok fudbaleri koji nemaju takav ugovor mogu da ostanu bez bilo kakve naknade. Naši klubovi posebno vole takve ugovore, a to je odgovor zašto nam je fudbal tu gdje jeste…

Međutim, igrači neće biti ostavljeni na cjedilu, a to je bilo jasno nakon što je UEFA potpisala rezoluciju sa Evropskom klupskom asocijacijom (ECA), Asocijacijom evropskih liga i FIFPro Evropa da se nađe najbolje moguće rješenje za sve strane.

Na kraju krajeva, i Sindikat profesionalnih fudbalera Crne Gore na čelu sa Željkom Janovićem će uraditi sve da što više zaštiti fudbalere (već su objavili program po kome igrači mogu da održavaju formu za vrijeme izolacije), a sigurno će biti i u komunikaciji sa Fudbalskim savezom Crne Gore.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve