Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Bijelo Polje na nogama, Jedinstvo blizu ogromnog uspjeha i ABA 2 lige

Jedinstvo je pravi hit Prve lige za košarkaše. Bjelopoljski sastav u igri je za plasman u ABA 2 ligu, a trener Dušan Dubljević ističe da su odavno prevazišli očekivanja

Jedinstvo je pravi hit Prve lige za košarkaše. Bjelopoljski sastav u igri je za plasman u ABA 2 ligu, a trener Dušan Dubljević ističe da su odavno prevazišli očekivanja.

I A MCKL najuzbudljivija je liga u Crnoj Gori i bez sumnje najkvalitetnija. Sa tri učesnika ABA 2 lige i jednim predstavnikom u ABA ligi, znalo se da će prvenstvo biti vrlo zanimljivo.

Ipak teško je bilo za očekivati da će tri kola prije kraja svaki tim imati razlog da se bori.

Jedinstvo je u takvoj konkurenciji uspjelo da bude konkurentno i poslije pobjede protiv Lovćena da sa skorom 9-5 stigne blizu senzacionalnog uspjeha.

“Nijesmo očekivali ovo, nijesmo ni ušli u sezonu sa ambicijom da budemo u vrhu i naredne godine igramo ABA 2 ligu. Nemamo mi takav budžet, poput ekipa koje igraju regionalno takmičenje. Išli smo od utakmice do utakmice, počeli dobro sa dvije pobjede, onda smo u teškom rasporedu izgubili četiri meča zaredom. Igrali smo nakon toga opet dobro i dobili sedam od posljednjih osam mečeva! Prekretnica je bila utakmica protiv Sutjeske koju smo kod kuće dobili 16 razlike”, kaže za CdM Dušan Dubljević.

Lovćen su pobijedili sa devet poena razlike, pa su sada i međusobno bolji od cetinjskog kluba.

“Postojao je neki pritisak pred utakmicu sa Lovćenom, ali to nije nam niko nametnuo iz kluba, već mi sami. Idemo i dalje od utakmice do utakmice svjesni da smo mi već napravili jedan veliki rezultat. I prije utakmice sa Lovćenom smo to konstatovali, jer smo mi za cilj imali da budemo u gornjem dijelu tabele odmah iz ABA ligaša. Ne treba zaboraviti da kada smo stigli klub je bio u teškom stanju i sada godinu ipo kasnije smo u situaciji da se borimo sa ekipama sa mnogo većim budžetom za vrh tabele! Vjerujem da je to velika stvar i za klub i za grad.”

Bjelopoljce čeka težak raspored do kraja. Derbi sa Sutjeskom koji bi mogao da bude presudan, a onda dueli sa ekipama koje se bore za opstanak Danilovgradom i Teodom. Svaki meč nosi veliku težinu i to je ono što je najbolje u I A MCKL, završnica sve rješava.

“Sve je moguće, Sutjeska je ozbiljna ekipa. Uz Podgoricu su najkvalitetnija ekipa, imaju najveći budžet. Imali su Nikšićani neke ozbiljne kikseve koje sebi nijesu smjeli da dozvole. Definitivno je utakmica odlučujuća i za nas i za njih. Oni će sigurno biti motivisani da tom pobjedom ostanu u šansi da zadrže ABA ligaški status, što je njima prioretno. Imaju reprezentivca Spasojevića, Koprivicu koji je igrao u Partizanu, reprezentativca BiH Zahiragića, tako da je to jedan široki roster. Ipak sigurni budite da ćemo i protiv Sutjeske odigrati kao i protiv Lovćena, jer ekipa je dosta spremna, nema nikakvog pritiska. Poslije Sutjeske ćemo takođe imati dva ozbiljna test, pojačani Danilovgrad i Teodo koji se bore za opstanak.”

Jedinstvo je ove godine promovisalo i neke igrače koji su bili praktično zaboravljeni. Uz to šansu su dobili i mlađi, pa je ova sezona višestruko korisna za Bjelopoljce.

“Prošle godine smo dali šansu Marku Kljajeviću koji je 2002. godište, pa nije iznenađenje što je ove sezone u startnoj petorci i često je znao da donese prevagu. Od njega se očekuje i više. Nenad Vuković je statistički naš najbolji igrač, a prije godinu ipo je bio na pragu da prestane da igra košarku. Sada je uz Klarensa MVP lige i igra ozbiljnu košarku. Rutešić je naš mladi igrač, ove godine je značajan napredak. Čekića smo doveli, poznavao sam ga iz mlade reprezenetacije, igrao je odlično na tom prvenstvu protiv jakih ekipa. Ipak nakon toga je zajedno sa Bakićem, tu su godinama, lutao, imali su par nekih praznih sezona, a ove godine pokazuju da mogu itekako više. Mi ove godine smo uzimali igrače koje znamo i za koje smo mislili da možemo da izvučemo više nego što pokazuju. Mislim da smo u tome uspjeli. Doveli smo i mladog pleja Bumbića, tako da smo relativno mlad sastav, jer nam je poslije kapitena Draškovića, Vuković sa 27 godina najiskusniji košarkaš”, zaključuje Dubljević.

Duel Sutjeska – Jedinstvo trebalo bi da se igra za dvije sedmice.

IzvorCDM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve