Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Bijeg Crvene zvezde od finala ABA lige po naređenju Aleksandra Vučića

Urotili su se svi srpski kvinslinzi sa silama zla i svemira da Crvena zvezda ne osvoji ABA ligu, pa žrijebaju u inat sudije koje ona ne želi, određuju datume za utakmice koji njoj nisu po volji, i pošto je ona primadona regiona sve mora biti onako kako pudlica (Nebojša Čović) Aleksandra Vučića želi

Piše: Stanko Radulović

Crvena zvezda je nastavila da piše saopštenja kojim optužuje sve  zbog toga što “samo” ona ima “probleme” u kalendaru takmičenja i želi da igra Košarkašku ligu Srbije, pa tek nakon toga finale Admiralbet ABA lige koje bi trebalo da počne 12. juna.

Crvena zvezda je poslala još jedno od svojih tradicionalnih i ucjenjivačkih saopštenja kojima godinama prijeti svim klubovima u regionu kako takmičenja neće postojati ako se ne ispune svi njeni “principijelni” i pogotovo “pravdoljubivi” zahtjevi kako bi ABA liga bila regularna samo prema njenim aršinima, a ukoliko nije tako ništa u njoj nije regularno i pošteno.

Crvena zvezda neće igrati finale Admiralbet ABA lige prije nego se završi KLS, koja je njoj jako važna, jer je Crvena zvezda najsrBskiji klub na svijetu i okolini i zbog toga svi moraju da sačekaju njeno srbovanje.

Za sve to su krivi Partizan, njegov direktor Zoran Savić i sportski direktor ABA lige Milija Vojinović koji su u saradnji sa NATO alijansom, ustaškim i ko zna kojim još pokretom osmislili način kako da onemoguće Crvenu zvezdu da igra regularno sva takmičenja i osvoji sve trofeje.

Urotili su se svi srpski kvinslinzi sa silama zla i svemira da Crvena zvezda ne osvoji ABA ligu, pa žrijebaju u inat sudije koje ona ne želi, određuju datume za utakmice koji njoj nisu po volji, i pošto je ona primadona regiona sve mora biti onako kako pudlica (Nebojša Čović) Aleksandra Vučića želi.

Međutim, ako se malo bolje razmisli, nije problem u datumima odigravanja utakmica, koje je odredila ABA liga, zbog KLS i njene važnosti, već je problem u činjenici što je Crvena zvezda dobila naređenje od svog gospodara AV da ne pristane na igranje finale plej-ofa ABA lige koje počinje 12.juna dok traju protesti u Srbiji, jer je u prva dva meča domaćin Partizan.

To znači da će u Arenu doći preko 20.000 gledalaca koji će da grme protiv predsjednika svega i svačega u Srbiji i postaće svima jasno da on nema podršku građana i takva jedna orkestrirana navijačka grmljavina na tribinama najveće dvorane regiona u sinergiji sa protestima na ulicama Beograda nije potrebna diktatoru Srbije i mora biti spriječena pod svaku cijenu.

U mečevima Partizana i Crvene zvezde u Areni, gdje je Partizan domaćin, neće biti navijača Crvene zvezde, samo 20.000 Grobara koji su nakon sedam godina napokon shvatili da Partizan neće biti prvak u ničemu dok je Vučić na vlasti, i zbog toga će se pred višemilionskim auditorijem pjevati protiv Vučića, a to predsjednik Srbije ne želi da čuje i gleda, pogotovo ne sad kada postaje jasno da su ulice Beograda prepune nezadovoljnih građana Srbije.

Mečevi finala ABA lige bili bi samo novo pogonsko gorivo protestantima da istraju i zbog toga Vučić traži način da spriječi odigravanje finala plej-ofa ABA lige, pa makar natjerao i svoju pudlicu (Nebojšu Čovića) da preda titulu Partizanu bez borbe.

Naravno, Vučić Partizanu neće priznati titulu ABA lige, a neće ni pudlica, pa kad je tako, ne trebaju utakmice ni da se igraju bez obzira što na to kažu ostali klubovi iz regionalnog takmičenja. Ukoliko Crvena zvezda nije šampion, i ako nije kako ona želi, ABA liga se neće  igrati jer je samo Crvena zvezda legitimni predstavnik Srba i srpskog sporta, a svi drugi su ustaški, hrvatski, komunistički i ko zna kakvi klubovi koji ne zaslužuju ni da postoje, a kamoli da budu “srpski” i predstavljaju negdje Srbiju.

Možda bi želje Crvene zvezde imale i smisla da imaju utemeljenje u istini i činjenicama.

“Javno pitamo kao klub, i predstavnik Republike Srbije, kako je moguće da je finale prvenstva Republike Slovenije koje se igra 1. i 3. juna važnije od finala prvenstva Republike Srbije? Posebno što KK Crvena zvezda čeka tri nedelje do početka finalne serije, koja do danas nije ni bila zakazana, što jasno govori o nečijim namerama da osvoji titulu van terena marifetlucima, a ne igrom na terenu! Odlaganje utakmica jednom klubu zbog obaveza u Evropi do sada nikada nije bio slučaj? Svi klubovi učesnici plej-ofa Evrolige i Evrokupa, igrali su paralelno sa završnicom Evrolige i Evrokupa, i utakmice u svojim nacionalnim takmičenjima, osim u ABA ligi (Real Madrid, Barselona, Monako i Olimpijakos, Gran Kanaria i Turk Telekom)”, kaže se u saopštenju Crvene zvezde.

Međutim činjenice govore drugačije. Uostalom zašto finale plej-ofa Srbije već nije počelo i zašto KLS nije već odigrana, kada se znalo da Partizan neće igrati ni ove godine?

Uostalom kada je Crvena zvezda prije sedam godina igrala osminu finala Evrolige protiv moskovskog CSKA (izgubila 3:0), mečevi ABA lige nijesu igrani.

Poslije polufinalnih utakmica u ABA ligi napravljena je pauza veća od mjesec dana da bi Crvena zvezda odigrala utakmice protiv CSKA u Evroligi. Nakon trećeg poraza od CSKA i eliminacije Crvene zvezde napravljena je pauza u kalendaru od 10 dana, koliko je prošlo od treće utakmice CSKA – Crvena zvezda (18.april) do prve utakmice finala plej-ofa ABA lige Crvena zvezda – Mega (28.april). I tada to nije bio problem, četvrtfinalni mečevi Crvene zvezde bili su u interesu promocijia srpske, ali i regionalne košarke…

Sada je četvrtfinale Partizana bilo remetilački faktor i smetnja interesima srpske košarke jer Crvena zvezda želi da se posveti jako važnom takmičenju u KLS gdje će odigrati tri namještene utakmice u finalu plej-ofa protiv FMP-a, koji je takođe u Čovićevom vlasništvu i deceniju nije pobijedio Crvenu zvezdu.

Strah Vučića od pune Arene i grmljavine preko 20.000 navijača protiv njega je ogroman i to treba spriječiti na sve načine, ako je ikako moguće, a pudlica, pardon Nebojša Čović, je tu da izvrši prljave zadatke.

 

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

10 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Merlin
04.06.2023-10:17 10:17

Vi ste dokaz da živimo u zajedničkoj državi kada se svakodnevno bavite Zvezdom i Partizanom. Igra li se lopte u Plavu, Gusinju i Rožajama ?

tivatski58
04.06.2023-12:55 12:55
Reply to  Merlin

KUKURCE!

Lovćen
04.06.2023-15:19 15:19
Reply to  Merlin

Budalo!

Merlin
04.06.2023-21:08 21:08
Reply to  Lovćen

Zamisli da se Srbija bavi Sutjeskom ili KK Budućnost. Hipnotisani ste i preplašeni Vučićem. :)

AdaJa
04.06.2023-17:01 17:01

Gospodine Kolumnisto a da malo pogledamo ovo sa sportske strane ?
Druga utakmica Olimpija Partizan odigrana je 30 maja a treći meč, takozvana majstorica treba da se igra 6 juna. Da nije “malo mnogo” toliko čekanje. Sad je pitanje zašto se čeka? Odgovor je da Olimpija u toj pauzi igra ligu Slovenije. E sad ako liga Slovenije ima prednost u odnosu na ABA ligu što ne bi imala i liga Srbije?
Zato malo manje Vučića a malo više sporta na sportske teme

Merlin
04.06.2023-21:07 21:07
Reply to  AdaJa

Toliko su hipnotisani i fascinirani Vučićem da ga vide i u košarci. :)

Filip
05.06.2023-00:05 00:05

Kako boli ono lupeganje Buducnosti auuu pa ovo ocekivao nisam

Filip
05.06.2023-00:06 00:06

A inace u sklasu sa nivom vaseg portala opet je lazna vijest.. Aba liga igra kako joj Partizan kaze i vidi slucajnosti objavila datume finale posle objavljivanja datuma KLS i slucajno se preklapaju ahaahabab , smijurija od lige…. Ali Zvezda igra

Sasa
06.06.2023-01:07 01:07

Kakva ostrascenost,a mi ovde u Srbiji svi znamo kako Partizan igra EL..tako sto je Vučic (njegov brat zapravo) vlasnik KkPartizan,kao i predsesnik “limar” Ostoja..i tako je to vec 5 godina.
Ove godine budzet od 20 miliona bio mali da se podgreju apetiti.Prva šestorka osim Leaora svi sa preko milion u ugovorima,Anđušic od 700 k,Avramovic svoju ljubav dokazuje sa 500k..i ono najvažnije,objavljeni termini KLS pre termina ABA..i sta je sporno..kad se zavrsi KLS, igra se finale ABA..a rezultat u koriat Partizana moze biti samo silom ..nikako kosarkasim znajnjem..uostalom kao i rezultat sa KK Prošlost

Draško
06.06.2023-10:40 10:40

Ponižavanje KK Budućnost od strane KK Crvena Zvezda je ostavilo lepe posledice. Takođe crno bela medijska hobotnica pokušava na sve načine da skrene pažnju sa dve sezone u kojoj su osvojili 0 trofeja (nula trofeja) sa najvećim budžetom i najviše stranaca. Vučiću se tek ponekad peva a glumi se opozicija… Kad je platio učešće u EL tad se ćutalo, kad je mijailović preko sns upumpao pare onda se ćutalo, a sad kad opet ništa od trofrja ajde malo.da glumimo opoziciju… toliko o svemu tome. Zna se kako se protestvuje, prazne tribine i uslov da sns izađe iz kluba a ne… Pročitaj više »