Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Biciklistički spektakl u Crnoj Gori “Tour of Montenegro 2019”

Na super organizovanom takmičenju će nastupiti više od 100 takmičara iz petanestak država Engleske, Francuske, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Makedonije, Grčke, Bugarske, Rumunije, naše Crne Gore…

Biciklistički savez Crne Gore, pod pokroviteljstvom Ministarstva sporta Crne Gore, od 13. (sjutra) do 15. septembra organizuje međunarodnu drumsku trku “Tour of Montenegro 2019”. “Tour of Montenegro 2019” čine dvodnevna trka “Grand Prix Kotor Lovćen 2019” (ujedno, to je državno prvenstvo Crne Gore u drumskom biciklizmu) i tradicionalna jednodnevna trka “Trophy Kuči 2019”.

Foto: CDM.me

Na super organizovanom takmičenju će nastupiti više od 100 takmičara iz petanestak država Engleske, Francuske, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Makedonije, Grčke, Bugarske, Rumunije, naše Crne Gore…

Na trci će učestovati nekoliko državnih šampiona, najzvučnije ime je Dušan Rajović (član francuskog tima Pro kontinental Delko) koji će “voziti” u dresu matičnog kluba CCN Metalac iz Kraljeva, dok se od naših reprezentativaca najviše očekuje od Danila Vukčevića i Demira Mulića, kojima će podršku pružati ostali članovi reprezentacije Radosav Bezmarević, Dragan Jašović, Slobodan Milonjić i Miloš Vračar.

Ceremonijalno otvaranje trke “Tour of Montenegro 2019” je sjutra (14.00) ispred glavnih gradskih vrata u Kotoru. Istog dana, u okviru trke “Grand Prix Kotor Lovćen 2019” i državnog prvenstva Crne Gore, u kategorijama seniori, mlađi seniori, juniori i mastersi, u muškoj i ženskoj konkurenciji, vozi se pojedinačni hronometar na relaciji Kotor Trojica Krstac, u dužini od 22 km, sa startom prvog takmičara u 16.00 časova.

Drugog dana, 14. septembra, u industrijskoj zoni Kotor vozi se kružna trka, 30 krugova, u ukupnoj dužini od 100,5 km, a start je predviđen za 12.00 časova. Takođe, na istoj stazi, sa početkom u 10.00 sati, održaće se drumsko prvenstvo Crne Gore, u muškoj i ženskoj konkurenciji, u kategorijama seniori, mlađi seniori, juniori, mastersi, kadeti, mlađi kadeti i pioniri.

Posljednjeg dana, 15. septembra, na programu je trka “Trophy Kuči 2019”, koja će se voziti u prvom dijelu vinogradom kompanije Plantaže “13. juli”, a zatim do Kučkih korita, u ukupnoj dužini od 108 km otvaranje je u 10.00 sati, dok je start trke zakazan za 11.00 časova.

Izvorcdm

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve