Utorak, 16 Aprila, 2024
Rubrika:

BIĆE SVAŠTA Majami napravio brejk protiv Denvera (VIDEO)

Majami je bio riješen da ovu utakmicu ne izgubi. Odigrali su staloženo i samouvjereno. I zasluženo ostvarili brejk. Ili, u prevodu, zatrpali su Denver trojkama.

Baš kao što je prva utakmica NBA finala u mnogome podsjećala na običan ligaški dvoboj i rutinsku dominaciju domaćina, tako je drugo odmjeravanje snaga između Denvera i Majamija donijelo sve ono što jedno finale čini neizvjesnim i superiornim u odnosu na bilo koju drugu utakmicu.

Majami je napravio brejk u Denveru rezultatom 111:108 i izjednačio u velikom finalu NBA lige.

Jokić nije mogao sam. Susret okončao sa 41 poenom, 11 skokova i četiri asistencije, Mari sa 18 poena (10 asistencija), dok su dvocifreni bili još samo Eron Gordon sa 12 i Brus Braun sa 11 poena… I sve nije bilo dovoljno.

Majami je sa 23 poena predvodio Gejb VinsentBem Adebajo je uz 21 poen ubeležio i devet skokova, dok je i Džimi Batler bio na pragu dabl-dabla sa 21 poenom i devet asistencija. Dvocifreni i Maks Strus sa 14, kao i Dankan Robinson sa 10 poena (svih 10 u posljednjoj četvrtini, prije toga nije uzeo nijedan šut). Sjajno šutersko veče Majamija koji je sa distance gađao 17/35 (48,6 odsto).

Ili, u prevodu, zatrpali su Denver trojkama.

Ova utakmica je interesantna i po tome što je Jokić postao tek treći igrač u istoriji sa 500 poena, 200 skokova i 150 asistencija tokom jednog doigravanja. A ima još da se igra. Prije njega su to izveli još samo Lebron Džejms (četiri puta, 2015-2018, 2020) i Leri Bird (1987). Impresivno.

Uz to, on je postao i tek četvrti centar sa 40-10 utakmicom u finalima posle Šekila O'Nila, Karima Abdul Džabara i Vilta Čemberlena. I zato vrijedi podsjetiti na riječi Šekila poslije prve utakmice kada je rekao da Nikola pripada Alijansi centarskih velikana.

Ipak, važno je istaći da je Majami bio riješen da ovu utakmicu ne izgubi. Odigrali su staloženo i samouvjereno. I zasluženo ostvarili brejk.

Treći meč velikog NBA finala, prvi u Kaseja centru na Floridi, na programu je u noći između srijede i četvrtka (02.30).

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve