Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

BFSCG: Nove mjere oduzimaju prava na fizičku aktivnost koja je osnov fizičkog i psihičkog zdravlja

Iz BFSCG su ukazali na to da su vježbači, kao i vlasnici teretana i svi uključeni u njihov rad, sve ovo vrijeme poštovali prijedloge i naredbe vezane za način rada, pa i odluku da se u iste ne može bez kovid potvrde, da bi uprkos svemu tome ostali bez prava da čuvaju svoje zdravlje na način njima svojstven

Kako je jedna od posljedica novodonešenih mjera za borbu protiv kovida potpuno zatvaranje teretana, moralna dužnost i zdrav razum nam nalažu da dignemo glas, ne bi li se konačno uspjeli izboriti za zaštitu svih građana koji ovoj oblasti na bilo koji način pripadaju, a protiv nečega na duže staze izuzetno opasnog, saopštili su iz Bodi bilding i fitnes saveza Crne Gore (BFSCG).

Prema njihovim riječima, radi se o oduzimanju prava na fizičku aktivnost koja je osnov i temelj dobrog, kako fizičkog tako i psihičkog zdravlja.

– Riječ je o uništavanju jedne zdrave navike, među tolikim nezdravim i štetnim, ogromnom broju ljudi koji često izlaz iz svakodnevnog nagomilanog stresa vide upravo u tih sat vremena provedenih u teretani. Nemoguće je, da ne kažemo suludo, pretvarati se da je vježbanje luksuz koji je u ovom slučaju opravdana kolateralna šteta, kada ni laicima nije nepoznanica koliki i kakav značaj vježbanje ima u jačanju i građenju imuniteta pojedinca, te samim tim i uspješnijoj borbi protiv virusa. Teretane su od samog početka pandemije bile na udaru mjera i malo se, pri tom, ako ne i gotovo nikako, razmatralo o njihovom povoljnom uticaju na dobrobit građana čiji su dio svakodnevice – navode oni.

Ukazali su na to da su vježbači, kao i vlasnici teretana i svi uključeni u njihov rad, sve ovo vrijeme poštovali prijedloge i naredbe vezane za način rada, pa i odluku da se u iste ne može bez kovid potvrde, da bi uprkos svemu tome ostali bez prava da čuvaju svoje zdravlje na način njima svojstven.

– Pozivamo na povlačenje ove mjere uz eventualno prilagođavanje načina rada novonastaloj situaciji, jer je sasvim izvjesno da veliki broj građana pogođen pomenutom mjerom neće tolerisati dalja uskraćivanja i sputavanja, te će svoje nezadovoljstvo, bude li za tim potrebe, iskazati i javnim protestima – zaključili su iz BFSCG.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve