Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Bez straha idemo na prvake svijeta

Vjerujemo da možemo da im se suprostavimo, svakako da moramo biti na maksimumu ako želimo pobjedu

Vjerujemo da možemo da im se suprostavimo, svakako da moramo biti na maksimumu ako želimo pobjedu, izjavio je selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore Vladimir Gojković.

Foto: wpolo.me

Aktuelni prvaci svijeta naredni su rival “ajkula” na šampionatu Evrope u Budimpešti. Crnogorske vaterpoliste u četvrtfinalu čeka okršaj sa Italijom, selekcijom koja se prije pola godine okitila titulom prvaka na planetarnoj smotri u Južnoj Koreji. Pred ekipom Vladimira Gojkovića je izuzetno težak zadatak, “azuri” su izuzetno jaki na svim pozicijama i imaju ulogu favorita u ovom meču. Međutim, iz tabora naše selekcije poručuju da će dati i više od maksimuma da poremete planove rivalu i uvedu meč u neizvjesnu završnicu.

“Naša želja je bila da uđemo u osam najboljih, da obezbjedimo kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre. Zadovoljni smo na koji način smo došli do tog cilja. Sad dolazi ono najljepše, i za igrače i za nas, za šta smo se spremali i trenirali. Kada igrate na ovakvom bazenu, protiv svjetskog prvaka, nemate šta da izgubite, samo da dobijete. Vjerujemo da možemo da im se suprostavimo, svakako da moramo biti na maksimumu ako želimo pobjedu. Idemo bez straha, sa željom da se suprostavimo na pravi način”, poručio je selektor Vladimir Gojković uoči meča.

Nakon ispunjenog cilja, sad dolazi ono pravo, reprezentacija koja je prije pola godine osvojila titulu prvaka svijeta, a koju itekako dobro poznaje naš Aleksandar Ivović.

“Devet godina igram sa najvećim brojem njihovih reprezentativaca. To su sve vrhunski igrači, odlično posloženi. Ali, ja sam uvijek optimista. Italijani su se brzo prilagodili na nova pravila, dosta brže u odnosu na druge reprezentacije. Ako im ne dozvolimo da daju neke lake golove iz tranzicije, iz kontri, onda bi mogli da uvedemo utakmicu u egal, da prebacimo pritisak na njih. Oni sigurno očekuju da nas lagano pobijede, što ja ne mislim. Mi smo dosada odigrali odlično u odbrani, možda i najbolje u protekle dvije godine. Nadam se dobroj i neizvjesnoj utakmici”, zaključio je Ivović.

Utakmica Crna Gora – Italija igra se u srijedu od 16 sati, bolji iz tog meča u polufinalu igraće sa pobjednikom duela Mađarska – Rusija. Druga dva para četvrtfinala su Srbija – Španija, odnosno Hrvatska – Grčka.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve