Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Bez pritiska na Slovakinje pred meč odluke

Crna Gora u Slovačkoj juri drugo mjesto koje donosi plasman na EP…

Današnjom utakmicom sa domaćinom Slovačkom (17.30 sati), odbojkašice Crne Gore u Njitri počinju nastup na drugom kvalifikacionom turniru za Evropsko prvenstvo, na kojem će izabranice Nikola Masoničića pokušati da prvi put izbore vizu za veliko takmičenje. Nakon turnira u Podgorici, na polovini kvalifikacija, „crvene“ imaju četiri boda i trenutno su druge u grupi D, iza prvoplasirane Slovačke (devet bodova) i Finske (pet), a ispred Kosova (bez bodova). Crna Gora u Slovačkoj juri drugo mjesto koje donosi plasman na EP…

– Drugi turnir dočekujemo optimistične. Nadam se da ćemo prikazati istu borbu kao u Podgorici, želje će sigurno biti još više nego na prvom turniru. Nadam se da će nam utakmica sa Finskom, koji smo, nažalost, u Podgorici ispustile, donijeti dobar rezultat i da će nas to prvi put odvesti na Evropsko prvenstvo – rekla je tehničarka naše selekcije Tamara Roganović.

Crna Gora je u Podgorici savladala Kosovo sa 3:0, izgubila je od Finske 3:2 i Slovačke 3:0.

– Jako smo zadovoljne prvim turnirom u Podgorici, sjajnom igrom svih djevojaka. Nadam se da ćemo u Slovačkoj prikazati još bolju igru i da ćemo se plasirati na Evropsko prvenstvo – rekla je Saška Đurović, srednja blokerka Crne Gore.

Boje Crne Gore na turniru u Slovačkoj braniće tehničarke Tamara Roganović i Marija Šušić (zamijenila Evgeniju Milivojević), primači servisa Jelena Cvijović, Marija Tuševljak, Simona Petranović, Dušanka Petrović (zamijenila povrijeđenu Milenu Burzanović), srednji blokeri Ana Veljković, Saška Đurović, Mina Dragović, korektori Nikoleta Perović i Nevena Vukčević, te libera Melisa Cenović i Lana Labović.

Za Crnu Goru je „dan D“ petak, kada se sastaje sa Finskom, i taj meč će da odluči drugog putnika na EP, pored Slovačke, koja će, sasvim izvjesno, na šampionat Evrope sa prvog mjesta.

– U prvom meču smo vidjeli koliko je Slovačka ozbiljna reprezentacija, zbog čega je redovan učesnik Evropskog prvenstva. Dobila nas je 3:0, potpuno zasluženo, iako smo mi i taj meč odigrali dosta korektno. Mislim da je Slovačka pokazala ozbiljan nivo odbojke, nadam se da će nam taj meč služiti za uigravanje, a ako nam se ukaže šansa, probaćemo da dobijemo. Ali, za nas je ključan meč drugog dana protiv Finske, gdje bismo pobjedom anulirali poraz od 3:2 u Podgorici, i onda bismo se protiv Kosova, posljednjeg dana, borili za plasman na EP. Nadam se, prije svega, da će igračice biti zdrave, jer do sada nijesmo imali baš sreće sa povredama – rekao je selektor Nikola Masoničić.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve