Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Bez kalkulacija, odbrana ključ protiv Francuske

O večerašnjem derbiju grupe 2, u glavnom gradu Sjeverne Makedonije, pričaju svi – Crna Gora i Francuska pokazale su, uz Norvešku, najviše u grupnoj fazi šampionata Evrope, samim tim jer su u glavnu rundu prenijele četiri boda.

Crnoj Gori je potrebno perfektno izdanje za pobjedu protiv Francuske koja je od 2016. godine osvojila tri medalje na Evropskom prvenstvu i po dvije na prvenstvu svijeta i Olimpijskim igrama!

O večerašnjem derbiju grupe 2, u glavnom gradu Sjeverne Makedonije, pričaju svi – Crna Gora i Francuska pokazale su, uz Norvešku, najviše u grupnoj fazi šampionata Evrope, samim tim jer su u glavnu rundu prenijele četiri boda.

Meč istine ili meč koji će pobjednika dovesti do milimetra od polufinala, pokazaće da li su Francuskinje toliko nadmoćne u odbrani, odnosno, da li će taktikom Bojane Popović nadmudriti trofejnog Olivijea Krumbolca. Na djelu će se vidjeti ko je (samo za večeras) bolji asistent – Milena Raičević ili Grejs Zadi, da li će Đurđina Jauković u golgeterskoj sjenci ostaviti Kanor, Minko… U ,,klinču“, na crti, biće klupske koleginice iz Bresta, Tatjana Brnović i Pauleta Fopa, a tek sa krila kako će da pršti…

Bez kalkulacija

“Utakmica sa Francuskom za nas je možda i finale Evropskog prvenstva”, kazala je selektorka.

Selektorka vidi snažnog rivala, atlete spremne da u nekoliko minuta brzom igrom i lakim golovima ,,zgrome“ protivnika. Takvim igračicama, koje su godinama u sistemu i guraju isti fazon igre, stati na kraj je velika obaveza. Zna selektorka kako bi njena ekipa mogla da, poslije deset godina i šest uzastopnih poraza, dođe do cilja.

“Znamo da raspolažu sa izuzetnim atletama, igraju, uglavnom, zajedno, uigrane su, praktikuju isti stil i zbog toga nas čeka fizički i trkački teška utakmica. Igrali smo u ,,Morači“ slične utakmice i dobili na fizikalijama. Nadam se da ćemo se još podići i spriječiti lake golove.”

U Skoplju su na premijeri grupe izgubili blagi favoriti – Njemačka i Rumunija osvojile su prve bodove, pa je situacija sada povoljnija za naš tim. Holandija i Španija i dalje imaju po dva boda, pa bi eventualnim trijumfom Crna Gora bila na milimetar od finalnog turnira.

“Kalkulacije nijesu dobre. Moramo sobom da se bavimo. Najvažnija utakmica je sa Francuskom. A da bi ekipa imala ritam mora iz utakmice u utakmicu da igra bolje i pravi dobru atmosferu za ono što slijedi. Kakvi god da su bili rezultati, moramo našu utakmicu da igramo 60 minuta.”

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve