Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Bertomeu: Zabrinuti smo za regularnost ABA lige

Prvi čovjek elitnog takmičenja ujedno je i demantovao nagađanja da će jednom klubu s ovih prostora pripasti višegodišnja licenca

Đordi Bertomeu još jednom je istakao značaj našeg regiona za Evrolige, ali upozorava da se regularnost takmičenja ne smije dovoditi u pitanje.

Prvi čovjek elitnog takmičenja ujedno je i demantovao nagađanja da će jednom klubu s ovih prostora pripasti višegodišnja licenca.

– Jadranski region vidimo kao veoma važan za košarku. Posljednjih godina smo prihvatali šampiona. Ali smo iskazali zabrinutost vezano za regularnost ovog takmičenja zato što je u prošlosti bilo nekih otvorenih stvari koje nismo spremni da prihvatimo. Ako pobjednik ABA ima prohodnost u Evroligu mi smo u poziciji da postavimo, hajde da kažemo, neke zahtjeve Ligi vezano za garantovanje regularnosti takmičenja (ABA lige), rekao je Bertomeu i nastavio:

– Ovo ćemo ponovo da stavimo na sto. Želimo takođe da znamo više o tome kako će upravljanje Ligom da se razvija ako hoće i dalje da ima pristup Evroligi.

Pravo da igra Evroligu naredne sezone ima Crvena zvezda, koja je u nedavnom finalu plej-ofa ABA lige nakon majstorice savladala Budućnost.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Realno
31.05.2021-18:50 18:50

Covic je kompleks coveculjak vucicev