Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Beker: Nadal i dalje favorit na Rolan Garosu

Teniski velikan Nadal od ljeta prošle godine zbog niza povreda postiže rezultate daleko ispod očekivanih, a pao je na osmo mjesto planetarne ATP liste

Rafael Nadal i dalje važi za glavnog kandidata za titulu na Rolan Garosu, sljedećem gren slem turniru teniske sezone, po riječima kontroverzne teniske legende Borisa Bekera.

Teniski velikan Nadal od ljeta prošle godine zbog niza povreda postiže rezultate daleko ispod očekivanih, a pao je na osmo mjesto planetarne ATP liste. Trenutno se ,,bik sa Majorke“ oporavlja od povrede zbog kojeg nije mogao igrati u očekivanoj formi na Australijan openu u januaru… Oporavak se očekuje do kraja marta ili u aprilu. Na Rolan Garosu Nadal je apsolutni rekorder sa čak 14 titula.

– Trenutno imamo dvojicu rekordera sa po 22 gren slem titule, Nadala i Novaka Đokovića. Sljedeća prilika da imamo apsolutnog rekordera sa 23 titule biće Rolan Garos krajem proljeća. Po mom mišljenju, Nadal je tamo i dalje favorit, a Novak je u sjajnom momentu i tražiće priliku za tron. Nadam se da ćemo imati sjajnu borbu. Njih dvojica, uz njihovog starog rivala Federera koji se već penzionisao, su ne samo sportske ikone, već i kulturne. Volio bih da ćemo imati priliku još da gledamo makar godinu ili dvije duele dvojice najboljih na vrhunskom nivou – rekao je Beker.

Rolan Garos u Parizu počeće 28. maja, a finale muškog singla na programu je 11. juna.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve