Boris Beker je pred US Open hvalio prvog tenisera svijeta Novaka Đokovića sa kojim je sarađivao između 2013. i 2016. godine.

Beker i Đoković, Foto: Bbc.co.uk

Šestostruki grend slem šampion Boris Beker je poručio da je uspjeh Novaka Đokovića ogroman, jer je uspio da se pojavi kao treći dominantni teniser u eri Rodžera Federera i Rafaela Nadala i da razbije njihovu dominaciju.

“Novak je perfekcionista. Sve radi kako treba. Takođe zna da šta god da se desi u meču, postoji nešto što ne može da se kontroliše. Tenisom su dominirali Rodžer Federer i Rafa Nadal mnogo godina i to ne samo na terenu nego i u politici. Oboje su imali pravu moć: imali su konekciju preko istog brenda i iste menadžerske kompanije”, kaže Beker.

“Novak je uspio da dođe do vrha tenisa samo talentom i rezultatima. Bio je takođe prvi na svijetu, uzimao je Grend slem titule od Federera i Nadala i to niko drugi nije uradio. Vidim Novaka kao igrača kog ljudi vole. Pokazao je da ako si dovoljno dobar, možeš da budeš uspješan”, poručuje Nemac koji dodaje da je pokušavao da Novaku pomogne da bude još bolji.

“Kada sam pričao sa Novakom o tenisu, svi su slušali mene. To su momenti koje ne mogu da objasnim, ali kroz koje moraš da prođeš. Zanimljivo je bilo pričati o tenisu sa Novakom jer je tačno znao šta sam htio da kažem i kroz šta on prolazi”.

0 0 vote
Article Rating
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments