Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Beker do kraja sedmice izlazi iz zatvora, ali…

Tenisku legendu čekaju i optužnice u domovini Njemačkoj

Teniski velikan Boris Beker (55) do kraja sedmice izaći će iz zatvora u Velikoj Britaniji, što neće biti kraj njegovih pravnih problema.

Šestostruki gren slem šampion je zbog dugovanja u aprilu osuđen na dvije i po godine zatvora. Međutim, britanski sud je u skladu sa praksom vezanom za strane državljane, odlučio već da ga pusti.

Trostrukog šampiona Vimbldona u domovini Njemačkoj čekaju novi pravni procesi. Sud u Hajdelbergu već je najavio da će najveći dio Bekerove zarede u narednom periodu otići na otplatu dugovanja. Ipak, najvjerovatnije neće morati ponovo u zatvor.

Beker je već dogovorio snimanje brojnih televizijskih emisija, gdje će govoriti o zatvorskim iskustvima kao i periodu kada je finansijski propao. Na taj način zaradiće odlične honorare – a iz Britanije putovati za Njemačku privatnim avionom jedne minhenske televizije.

Po pisanju najtiražnijeg njemačkog lista Bild, u narednom periodu Beker će živjeti u jednom hotelu u Frankfurtu, jer nema nekretnine u domovini. Hotelski boravak plaćaće mu prijatelji.

Vimbldon je Beker osvojio sa samo 17 godina, a tokom karijere bio je i prvoplasirani na planetarnoj ATP listi tenisera.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve