Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Bećiraj: Dugo sam čekao na taj deseti gol

Bećirajevim pogotkom sa bijele tačke, “sokoli” su osvojili cio plijen u Luksemburgu i istakli glavnu kandidaturu za plasman u B diviziju Lige nacija.

Protiv Kipra je startovao i promašio jedan zicer, protiv Luksemburga ušao s klupe i iskoristio penal – Fatos Bećiraj priznaje da mu je laknulo, nakon što je prekinuo trogodišnji golgeterski post u dresu sa državnim grbom.

Bećiraj, Foto: Fscg.me

Njegovim pogotkom sa bijele tačke, “sokoli” su osvojili cio plijen u Luksemburgu i istakli glavnu kandidaturu za plasman u B diviziju Lige nacija.

“Dugo sam čekao na taj deseti gol, kao da mi je ta brojka bila prepreka. Konačno sam je prošao, prezadovoljan sam što sam donio pobjedu”, rekao je Bećiraj koji je sinoć 71. put nastupio za naš nacionalni tim.

“Selektor je odredio ko šutira, na terenu su bili Hakšabanović i Savić, Jovetić je izašao. Nad Hakšabanovićem je bio penal, on mi je rekao da ja preuzmem. Jeste bilo pritiska naravno, i golman je bio na lopti, ali tukao sam precizno. Sve se dobro završilo”, kazao je Bećiraj.

Igra je bila ispod očekivanja, u drugom poluvremenu je Luksemburg kontrolisao dešavanja na terenu, ali pamti se krajnji rezultat.

“Bilo je teško, fizički smo daleko od maksimuma. Nekim momcima je sezona tek počela, neki su tek počeli pripreme, neki su u sred priprema… Imali smo i dva putovanja, sve to utiče. Protiv Kipra smo igrali bolje, jer smo imali svježinu. Igra nije bila onakva kakvu smo očekivali, ali najvažnija je pobjeda”, rekao je Bećiraj.

Crna Gora sa šest bodova iz dva meča na strani čeka oktobarske duele sa Azerbejdžanom i Luksemburgom kod kuće.

“Imamo dobru poziciju. Šansa za prvo mjesto u grupi je veća. Ipak, važno je da se smirimo i da se skoncentrišemo na dva naredna meča. Oni mogu da budu presudni, ako ih riješimo onda smo veoma blizu. Međutim, nikako ne smijemo otpisati Luksemubrg. Igrao sam protiv njih 2013. godine, dobili smo ih tada 4:1, ali je velika između ta dva tima. Mnogo su bolji i kompaktniji, oni će ići na prvo mjesto”, kazao je Bećiraj.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve