Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Batinović: Znam zbog čega sam izabrala Crnu Goru

Stigao je poziv od šampiona Rumunije Valčee, stigao je poziv da brani za crnogorsku reprezentaciju. Prigrabila je šansu. Debitovaće krajem septembra za Crnu Goru u prvim kvalifikacionim mečevima (sa Italijom u Pljevljima i Litvanijom u gostima) za odlazak na šampionat Evrope

I dok je branila za Budućnost, Marta Batinović isticala je koliko je srećna u Crnoj Gori.

Batinović, Foto: Zrkb.me

“Nikad se nijesam osjećala kao stranac. Živjela sam bukvalno 24 sata sa djevojkama. U Budućnosti sam ostvarila sportske snove, osvojila trofej Lige šampiona”, pričala je odlazeći iz Podgorice i opraštajući se od plavog dresa koji je nosila pet sezona.

Nakon odlaska iz Budućnosti napravila je pauzu, na svijet je stigao sin Ivano, njena najveća ljubav. Razmišljala je da se penzioniše, ali…

Stigao je poziv od šampiona Rumunije Valčee, stigao je poziv da brani za crnogorsku reprezentaciju. Prigrabila je šansu. Debitovaće krajem septembra za Crnu Goru u prvim kvalifikacionim mečevima (sa Italijom u Pljevljima i Litvanijom u gostima) za odlazak na šampionat Evrope.

“Jednostavno, ne razmišljam da li me neko voli ili ne voli, da li će me osuditi, znam zbog čega sam izabrala Crnu Goru. Dobila sam veliku priliku i prihvatila je. Djevojke su fantastične, tim je vrhunski, a svijet koji je u rukometu zna za Crnu Goru. Poznajem mnogo djevojaka koje su promijenile državljansto, a ovo je možda bum zato što dolazim iz Hrvatske, ali ne i za mene i moju porodicu. Nikad nijesmo bili takvi. Želim da branim najbolje što mogu, a ne da razmišljam jesam li došla iz Hrvatke, Srbije, Avganistana, jer nije važno iz kog si mjesta. Ovo je sport. Za mene je najhitnije da me djevojke prihvate, a hoće, jer sam sa njima igrala dugo, a sve drugo, sa strane, nebitno je. Želim da pobjeđujem, želim otići na Olimpijske igre. Zbog čega sam se možda vratila rukometnim vodama”, poručila je Batinović.

Spremna je da pruži crnogorskom timu 150 odsto.

“Jedva čekam da dođem u Crnu Goru. Srećna sam, sve drugo je manje bitno ili nebitno”.

Brzo je nakon porođaja ušla u ozbiljan pripremni rad. Spremna je.

“Brzo sam vratila potrebnu kilažu nakon porođaja, a onda ušla u trenažni proces. Osjećam kao da nijesam pauzirala. Kao daje bilo ljeto i vratila se radu nakon pauze od mjesec-dva. Možda zato što nijesam ranije imala velikih povreda. Uz sebe imam prelijepo čudo, a to je veliki podsticaj”.

U Valčei je zadovoljna.

“Osjećam se dobro, brzo sam se uklopila. Klub je prošle godine bio šampion, za ovu sezonu mislim da će se više bazirati na odbranu domaćeg trofeja. Mislim da nije priotitet odlazak na F4 Lige šampiona, što, naravno, svaki igrač želi. Igraćemo i protiv Budućnosti, koja je oduvijek klasa”.

Himna?

“Znam ritam, sto puta sam slušala crnogorsku himnu”.

Ima li straha?

“Nemam taj osjećaj”.

Krajnji cilj?

“Odlazak na Olimpijske igre i što da ne, osvajanje medalje”.

Što očekuješ od debitantskog nastupa?

“Pobjedu”.

Što je uspjeh?

“U sportu da ostaneš zdrav. U mom slučaju i da sa crnogorskom reprezentacijom napravim uspjeh”.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve