Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Bašić: Želimo da budemo prvi u grupi

Naši odbojkaši igraće u grupi s Grčkom, Gruzijom i Azerbajdžanom. Kvalifikacije su na programu u prvoj polovini maja, gdje će prvi turnir biće odigran u Gruziji, a drugi u Crnoj Gori

Selektor odbojkaške reprezentacije Crne Gore Veljko Bašić smatra da možemo zauzeti prvo mjesto u kvalifikacionoj grupi za Evropsko prvenstvo.

Naši odbojkaši igraće u grupi s Grčkom, Gruzijom i Azerbajdžanom.

Kvalifikacije su na programu u prvoj polovini maja, gdje će prvi turnir biće odigran u Gruziji, a drugi u Crnoj Gori.

Bašić je podsjetio da je crnogorska selekcija napravila strašan rezultat na Evropskom prvenstvu prije dvije godine i pokazala da ima određeni kvalitet i da može da se nosi sa puno jačim ekipama.

– Sav fokus biće na pripremama, na organizaciji igre i naravno, na motivaciji. Znam da su igrači motivisani, međutim, to su ekipe koje možemo da dobijemo i treba da dobijemo. Najveću pažnju obraćam na Grčku, sa kojom smo igrali pripremne utakmice za prošli šampionat, jednu smo dobili, jednu izgubili, kazao je Bašić za sajt odbojkaškog saveza.

On je istakao da bi protiv Azerbejdžan trebalo da se upišu pobjede.

– Gruzija najslabija od naših protivnika. Ali, ponavljam, mi smo motivisani ne samo za prolaz, već da budemo prvi u grupi, rekao je Bašić.

On smatra da tu ima prostora za sve pobjede.

Odgovarajući na pitanje da li mu odgovara raspored odigravanja grupa, prva tri meča su u Tbilisiju, preostala tri u Podgorici, kazao da je zadovoljan rasporedom.

– Naravno da odgovara, jer mislim da će taj turnir u Podgorici odlučiti ko će biti prvi u grupi, kazao je Bašić.

On je najavio da će spisak za pripreme objaviti tokom naredne sedmice.

– Razgovarao sam sa mojim pomoćnim trenerom Srđom Popovićem, determinisali smo spisak i mislim da ću ga poslati tokom ove nedjelje. Prije toga, normalno, kontaktiraću sve igrače, a već sam počeo, da vidim kako se osjećaju zbog ove situacije sa kovidom, a i da vidim uopšte kako se osjećaju, kazao je Bašić.

Crnogorski selektor istakao da je zdrastveni bilten odbor i da nema problema sa povredama.

– Situacija je dobra za nas, niko nije bolestan. Igrači s kojima sam pričao, počev od kapitena Vojina Ćaćića, izgledaju mi jako motivisani, što je i normalno, jer napravili smo izuzetan rezultat na posljednjem takmičenju. Cilj je kontinuitet, što znači ponovo kvalifikacije za Evropsko prvenstvo i nastup na šampionatu, rekao je Bašić.

On je kazao da može da se posveti reprezentaciji, jer je odlučio da ne prihvati neku od ponuda za angažman na klupskom planu.

Bašić je precizirao da je ponude iz Tunisa i Emirata nije mogao da prihvati jer onda ne bi mogao da vodim reprezentaciju.

– Problem arapskih klubova je što imaju Arapsko prvenstvo, Prvenstvo muslimanskih zemalja, te domaća prvenstva, pa recimo da su u januaru bile pripreme ili kvalifikacije, kao što je trebalo da budu, a da sam bio u nekom od tih klubova, ne bih mogao biti s reprezentacijom. Zbog toga sam unaprijed odlagao sve to. Sada čekam sljedeću sezonu, pa ćemo vidjeti, rekao je Bašić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve