Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Bašić: Kroz kontrolne mečeve do takmičarske forme

Za četvrtak je sa Albanijom zakazan susret koji ima karakter treninga, dok je u petak zvanična utakmica protiv istog rivala koja počinje u 17 časova. Zbog pandemije korona virusa nije dozvoljeno prisustvo gledalaca

Dvije kontrolne utakmice pred odlazak na Evropsko prvenstvo u Holandiji prije dvije godine imala je odbojkaška reprezentacija Crne Gore, dvije će imati i pred nastup u kvalifikacijama za naredni šampionat Starog kontinenta.

Tada je rival bila Grčka, koja će nam biti najveći rival u predstojećim kvalifikacijama, sada je protivnik Albanija, selekcija koji bi trebalo da posluži selektoru Veljku Bašiću da brusi formu za prvi turnir u Gruziji, koji počinje sedmog maja.

– To su utakmice koje će nam mnogo koristiti iz dva razloga. Prvi je da vidimo kako su igrači tehnički i taktički napredovali i kako su se uklopili u sistem igre koji gajimo, što je veoma važno. Drugi razlog je što su nam ti mečevi potrebni da uđemo u taj takmičarski ritam, koji nam je neophodan uoči turnira koji nas očekuju, kaže selektor Bašić za portal odbojka.me.

Za četvrtak je sa Albanijom zakazan susret koji ima karakter treninga, dok je u petak zvanična utakmica protiv istog rivala koja počinje u 17 časova. Zbog pandemije korona virusa nije dozvoljeno prisustvo gledalaca.

Selektor Bašić ističe da do sada sve ide po planu…

– Potpuno sam zadovoljan onim što smo odradili do sada, ispunili smo sve što smo zacrtali i na tehničkom i na taktičkom planu. Momci su motivisani i raspoloženi, a posebno bih istakao mlade igrače koji su svojim angažmanom ulili neku novu energiju u ekipu.

Reprezentaciji su se zbog obaveza u klubovima posljednji priključili najiskusniji, odnosno oni od kojih se najviše očekuje – kapiten Vojin Ćaćić i srednji bloker Ivan Ječmenica. Ali, bar njima nikada nije bio problem da se uklope u tim i sprovedu u djelo Bašićeve zamisli.

– Jako dobro su se uklopili, oni su iskusni i sjajni momci koji su sa reprezentacijom prošli puno toga, koji dolaze iz jakih takmičenja i nisu imali nikakvih problema da odmah budu na potrebnom nivou. Ekipa je već sada spremna, ostalo je samo da poradimo i na nekim finesama u odbrani, kao što je blok, ali pripreme protiču u najboljem redu tako da sam potpuno zadovoljan, zaključuje selektor Crne Gore.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve