Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Barselona već čeka rivale u Kaunasu

Ako je vjerovati tradiciji da u majstoricama gost ne pobjeđuje u Kaunas bi trebali Real, Monako i Olimpijakos, ali je teško za povjerovati da večeras i sjutra neće ta tradicija biti završena.

Košarkaši Barselone ekspresno su u četvrtfinalu Evrolige eliminisali litvanski Žalgiris sa 3:0 i tako ga onemogućili da pred domaćim navijačima u Kaunasu ponovo postanu šampioni Evrope.

Majstoricxe, odnosno pete utakmice, odlučiće u čak tri duela, a za ljubitelje košarke sa ovih prostora svakako će biti najinteresantniji meč u Madridu gdje se sastaju najtrofejniji klub Starog kontinenta Real Madrid i Partizan.

Olimpijakos će pokušati na svom parketu da eliminiše Fenerbahče, dok će jedini učesnik četvrtfinalnih mečeva, koji nikada nije bio prvak Evrope, Monako, pokušati da iskoristi prednost domaćeg terena protiv Makabija iz Tel Aviva.

Ako je vjerovati tradiciji da u majstoricama gost ne pobjeđuje u Kaunas bi trebali Real, Monako i Olimpijakos, ali je teško za povjerovati da večeras i sjutra neće ta tradicija biti završena.

Po svemu viđenom u prethodna četiri meča u sva tri dvoboja, nekako najbliži “senzaciji” je Partizan, koji bi vjerovatno već vizirao karte za Kaunas da nije bilo tuče u Madridu i tragedije u glavnom gradu Srbije između dva beogradska duela.

Na put u Madrid sa košarkašima Partizana pošli su i proslavljeni centri crno-bijelih Nikola Peković i Dejan Tomašević, koji bi bili idealno rješenje Željka Obradovića za borbu pod obručima protiv Valtera Tavareza.

“Nadam se da ćemo pobijediti. Svi znamo da je sada 2:2 u seriji i da se sve odlučuje u ovoj jednoj utakmici i da popravnih više nema. Biće teško, ali vjerujem u ovaj tim”, kazao je nekadašnji crnogorski reprezentativac i bivši centar i direktor Partizana Peković.

Kada je tradicija u pitanju ona je večeras (20.30) na strani Olimpijakosa. Nijedna tim nema više iskustva u petim utakmicama od crveno-belih iz Pireja. Četiri puta su igrali majstorice u proteklih 10 godina. Tri puta su igrali kod kuće i slavili.

Bili bolji od Anadolu Efesa 2013. (82:72) i 2015. (87:78), kao i Monaka prethodne sezone u meču o kojem se i danas priča, a pričaće se i ubuduće (94:88). Osim ako ga možda večerašnji ne zasjeni. Jedini poraz u biti ili ne biti situaciji Olimpijakos je doživio 2014. od Reala u Madridu. Jorgos Barcokas je bio na klupi 2013. i prošle godine.

Jedno od najprijatnijih iznenađenja ovosezonske Evrolige, Monako je u prvom meču u Monte Karlu izgubio prednost domaćeg terena, ali se istom mjerom revanširao Makabiju na vrućem parketu u Tel Avivu i sada pred domaćim navijačima ima istorijsku šansu da se domogne finalnog turnira.

 

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve