Utorak, 16 Aprila, 2024
Rubrika:

Barselona i Baskonija u finalu Endesa lige: Ko će stvarno pipnuti trofej

Bitka za trofej zakazana je večeras u 20 sati u Valensiji, a meč je imao šaljivu uvertiru juče tokom zvanične konferencije i fotografisanja. A, kada se prešlo na ozbiljni dio, obojica stručnjaka su pohvalili rivala sa druge strane

Veliko finale završnog turnira ACB lige obilježiće balkanski sudar Duško Ivanović sa Baskonijom (u polufinalu bolji od Valensije) napada Barselonu (do finala srušila Burgos) Svetislava Pešića.

Ivanović i Pešić, Foto: Pobjeda.me

Bitka za trofej zakazana je večeras u 20 sati u Valensiji, a meč je imao šaljivu uvertiru juče tokom zvanične konferencije i fotografisanja. U trenutku kada je trebalo da se slikaju Pešić je “pecnuo” Ivanovića, rekavši mu:

“Pipni ga malo, jer poslije… nikada se ne zna”, našalio se srpski trener na šta mu je Ivanović kroz smijeh odgovorio.

“Dobro…”

A, kada se prešlo na ozbiljni dio, obojica stručnjaka su pohvalili rivala sa druge strane.

“Oba tima će igrati jako fizički, ovo je finale. Tim koji napravi manje grešaka u odbrani ima više šansi za pobjedu. Barselona je izuzetno jak tim, to svi znaju. Prvo što pokušavaju je da jakom odbranom unište protivnički napad. Moramo se prilagoditi i pronaći način da ih napadnemo”, rekao je Ivanović koji je poručio da uživa sa ovim igračima.

Sa druge strane, blaugrana” i Pešić su veliki favoriti. Međutim, u ovakvoj situaciji kada se finale igra na jedan meč, sve je moguće.

“Svi znamo kako igraju Duškove ekipe. Direktna košarka i svi igrači znaju šta treba da rade. Njegove timovi igraju sa visokim intenzitetom svih 40 minuta, biće teško”, nema dilemu iskusni stručnjak.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve