Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Barselona: Ćavi favorit da zamijeni smijenjenog Kumana

Sve u svemu, Barsa dobija novog trenera, biće to Ćavi ukoliko ne bude velikih zaokreta

Fudbalski klub Barselona nadomak je dogovora sa Ćavijem Ernandezom u vezi sa preuzimanjem ekipe sa Nou kampa nakon odlaska Ronalda Kumana.

Sve će biti poznato vrlo, brzo, ali ne dovoljno brzo kako bi legendarni Španac sjedio na klupi već ovog vikenda protiv Alavesa. Pregovori između predsjednika Laporte i nekadašnjeg dirigenta veznog reda Katalonaca su u toku, rješavaju se osnovna pitanja i Ćavi će ubrzo biti imenovan za novog trenera tima.

Barseloni se žuri, kako bi Ernandez sjeo na klupu već za pet dana protiv Dinama iz Kijeva u Ligi šampiona. Utakmica biti ili ne biti za “Blaugranu” budući da bi ih neuspjeh koštao prilike da se bore za plasman u nokaut fazu takmičenja i Liga Evrope bi zvala nakon 20 godina!

Ipak, pitanje je da li će im se želja uslišiti i kada bi Ćavi mogao da debituje u novom-starom timu, sa potpuno drugačijom ulogom. U krugovima bliskim klubu govori se da bi Dinamo mogao biti taj, a zatim se odlazi malo dalje do Selte 6. novembra, pa čak i do gradskog derbija sa Espanjolom nakon reprezentativne pauze.

Takođe, u prvi plan izbija i nova formacija koju će Ćavi forsirati. Biće to 4-3-3 sa Dembeleom i Fatijem po bokovima, iako se to kosi sa njegovom aktuelnom ideologijom koju primjenjuje u Al Sadu. Tamo igra sa trojicom pozadi, četvoricom u vezi i sa dva napadača, dok iza djeluje ofanzivni vezista kao podrška. Barselona će teško moći da igra na taj način, ali možda je baš on čovjek revolucije?

Nazire se i prvo potencijalno pojačanje u vidu štopera Sevilje Žila Kundea. Njega je silno želio Čelsi minulog leta, ali klub iz Andaluzije nije htio da ga pusti ispod istaknute cijene.

Sve u svemu, Barsa dobija novog trenera, biće to Ćavi ukoliko ne bude velikih zaokreta, a još nije odlučeno ko će biti na mjestu privremenog menadžera: da li Albert Kapeljas ili vođa Barselone B Serhi Baruhan.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve