Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Barović: Tu sam da pomognem, cilj je plasman u kvalifikacije

Reprezentacija se za pretkvalifikacije spremala na Zlatiboru, nakon čega su odigrali i dvije utakmice sa Sjevernom Makedonijom

Filip Barović zadovoljan je što će moći da pomogne košarkaškoj reprezentaciji u prektkvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u košarci.

Borbeni centar prethodnu sezonu proveo je u Studentskom centru, pošto se vratio nakon dvije uzastopne teške povrede.

“Super je osjećaj, zadovoljan sam što sam se vratio i što mogu tu da pomognem. Ljudi iz saveza su mi izašli u susret da sam odlučim da li da dođem zbog istorije povrede koju sam imao. Ja sam osjećao da mogu da pomognem, tu sam i nadam se da ću pomoći”

”Crvene” u balonu u Podgorici očekuju mečevi sa Islandom i Danskom, a cilj je jasan.

“Sigurno je cilj da prođemo dalje i da pružimo što bolju igru da se izborimo za te naredne kvalifikacije”

Prvi rival ekipi Boška Radovića biće Island.

Neophodno je prilagoditi se njihovom stilu igre.

“Mislim da je Island nezgodna reprezentacija, jer su atipični, igraju brzo, šutiraju često ishitreno, nema pozicione igre. U takvim mečevima je nezgodno što i ako stekneš neku prednost ne znači puno jer oni mogu da se vrate, ali iako gubiš isto tako možeš nadoknaditi minus. Moramo da igramo svih 40 minuta”

I Danska igra sličan stil košarke, što je dobra stvar za naše momke.

Barović poručuje da se ipak ide korak po korak.

“To može biti prednost što su u pitanju dva slična rivala. Sada je fokus samo na Island, bitno je da tu utakmicu odigramo kako treba”

Reprezentacija se za pretkvalifikacije spremala na Zlatiboru, nakon čega su odigrali i dvije utakmice sa Sjevernom Makedonijom.

“Spremili smo neke napadačke akcije, spremili smo dosta rješenja. Dosta pomaže što su se Ivanović i Kobs priključili. Mislim da smo kvalitetniji i moramo to da iskoristimo”

Barović će izvjesno dobiti značajnu ulogu, nakon što je Zoran Nikolić zbog upale otpao za pretkvalifikacije.

Iskusni košarkaš je, kao i uvijek, tu kada je najpotrebniji.

“Uvijek se trudim da pomognem, da se stavim u funkciju tima, drago mi je što sam se vratio i što upoznajem neke mlade momke sa kojima se prvi put vidim. Nakon druge povrede nijesam očekivao da će ovo tako brzo doći, ali neki otkazi, otvorilo se mjesto i ja sam dobro trenirao i radio i posvetio se čitavo ljeto, tako da mislim da sam zaslužio poziv i da sam opravdao što sam tu.”

Pretkvalifikacije počinju u četvrtak, za plasman u kvalifikacije za Mundobasket neophodno je da budemo bolji od makar jednog od dva rivala.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve