Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Barović se oporavlja, uskoro na terenu

Naš reprezentativac tako će potencijalno biti izuzetno pojačanje za završnicu ABA sezone za našeg šampiona

Centar Budućnosti Filip Barović veoma je blizu povratka na teren nakon teške povrede koljena u maju prošle godine.

Foto: KK Budućnost

Nikšićanin će ovog vikenda proći posljednji ljekarski pregled. Mijović je istakao da je Filip u prethodnom periodu radio naporno.

“Barović će 12. januara u Sloveniji proći kroz posljednje ljekarske preglede u ovom procesu oporavka. Nakon toga imaćemo jasnu sliku kojom dinamikom ćemo moći da ga priključujemo ekipi, vjerujem brzo”, rekao je trener Budućnosti Petar Mijović.

Strateg “plavih” je kazao na koji načinje u prethodnom periodu trenirao važan igrač na poziciji “petice”.

“Filip je radio sa strane sa kondicionim treningom i mogu sada reći daje već na zavidnom nivou forme. Radilo se o treninzima bez kontakta. Kada Barović bude priključen timskim treninzima vrlo brzo ćemo ga, vjerujem, vidjeti na terenu”, dodao je Mijović.

Naš reprezentativac tako će potencijalno biti izuzetno pojačanje za završnicu ABA sezone za našeg šampiona. Rasteretiće sve saigrače na “petici” i na taj način obezbijediti i varijantu u igri sa Hasanom Martinom tokom meča i na “četvorci”.

Na toj poziciji Amerikanac je često igrao prošle sezone u Bundesligi. Barović je prošle sezone odigrao čak 75 utakmica u svim takmičenjima za Budućnost Voli.
U ABA ligi bilježio je 4,8 poena i 3,1 skok po meču, u Evroligi 4,3 poena i 2,5 skokova po utakmici.

Izvorpobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve