Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Barović: Došao sam da pomognem koliko mogu

Od plej-ofa ABA 2 lige pa do kraja sezone u domaćem prvenstvu, Barović je igrao u kontinuitetu, pa je dobio i poziv selektora Boška Radovića za pripreme za pretkvalifikacije za Svjetsko prvenstvo

Filip Barović je posljednju utakmicu u dresu reprezentacije Crne Gore odigrao 2. decembra 2018. godine, u ”Morači” protiv Turske, u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, kada su crnogorski košarkaši pobjedom (71:66) napravili veliki korak ka Mundobasketu, što je sastav tadašnjeg selektora Zvezdana Mitrovića ovjerio u februaru naredne godine.

Nažalost, zbog dvije teške povrede koljena (kidanja prednjih ukrštenih ligamenata i lomljenja časice koljena), prve krajem maja 2019. godine (u finalu plej-ofa sa Mornarom), Barović je 20 mjeseci bio van parketa, samim tim i daleko od reprezentacije. Vratio se na teren u januaru ove godine, u dresu Studentskog centra, ali je ponovo uslijedila pauza, istina znatno kraća (skoro tri mjeseca), jer je na treningu povrijedio stopalo desne noge, iste koju je zbog koljena operisao dva puta.

Od plej-ofa ABA 2 lige pa do kraja sezone u domaćem prvenstvu, Barović je igrao u kontinuitetu, pa je dobio i poziv selektora Boška Radovića za pripreme za pretkvalifikacije za Svjetsko prvenstvo…

– Ja sam došao da pomognem koliko mogu. Ljudi iz Saveza i selektor su bili maksimalno korektni, znajući istoriju moje povrede. Pitali su me da li sam u stanju da dođem i pomognem, rekavši mi da ne bi zamjerili da nijesam došao. Ja sam se odazvao i pokušavam da doprinesem, pa ćemo vidjeti kako će to da izgleda – kaže za Pobjedu Filip Barović,

Barović se, kako kaže, fizički osjeća dobro, pa pripreme odrađuje bez ikakvih problema.

– Ja sam prošle sezone igrao nekoliko mjeseci. Sada samo želim da vidim koliko će to biti dobro da igrački pomognem ekipi. A fizički sam OK – dodaje crnogorski centar.

U neđelju su se ekipi na Zlatiboru priključila i trojica igrača Budućnosti, Danilo i Zoran Nikolić, kao i Petar Popović, koji su dobili nekoliko dana više odmora zbog naporne sezone. Ostaje da se u nekoliko narednih dana priključi i novi plej Crvene zvezde, Nikola Ivanović, kada bi selektor Radović na raspolaganju imao 18 igrača.

– Fino treniramo, dobro se radi. Čekali smo Danila, Zorana i Petra, bili smo nekompletni, pa, možda, nismo mogli da sprovedemo sve što je bilo u planu. Ali ova sedmica je bitna da je odradimo kako treba, i da polako krenemo da se uigravamo. Do sada je bilo ok, ali će sada biti bolje kada smo kompletni. Kombinovali smo rad na snazi i u dvorani, jer nismo svi došli jednako spremni, neko malo više, neko malo manje, pa se morao kontrolisati ritam. Ali sada nas ima više i biće pojačan intenzitet rada.

Nakon Zlatibora, crnogorsku reprezentaciju očekuju dvije kontrolne utakmice protiv Sjeverne Makedonije, 2. i 4. avgusta u Skoplju.

– To će nam dobro doći da vidimo kako smo uigrani i da ispravimo greške ako ih bude bilo, i da se polako spremamo za ”balon” u Podgorici.

”Crveni” se spremaju za pretkvalifikacije za SP i turnir u Podgorici, na kojem će od 12. do 18. avgusta za rivale imati selekcije Danske i Islanda, protiv kojih će Crna Gora odigrati po dva meča. Dvije prvoplasirane ekipe iz grupe plasiraće se u kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo koje se igra u Indoneziji, Japanu i Filipinama.

– Pristup mora da bude maksimalan protiv oba protivnika. Jer, daleko smo mi od našeg najjačeg sastava i nemamo baš dovoljno vremena da se pripremimo. Ali igramo kući, protiv dva nezgodna protivnika. Za nekoga ko, možda, ne prati, ali te dvije selekcije imaju dobrih igrača i neće, sigurno, biti lako. Ali moramo da ostvarimo taj cilj, kako ne bismo ostali bez kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo – zaključio je Barović.

Dobio sam informaciju da treba da se priključim ekipi Budućnosti

Nakon povratka Aleksandra Džikića na klupu Budućnost Volija spekuliše se da bi u dresu ”plavih” ponovo mogao da zaigra i Filip Barović, jedan od junaka prve i do sada jedine titule u ABA ligi, u sezoni 2017/2018, pod vođstvo Džikića. Barović je prošle sezone igrao za Studentski centar, ”filijalu” Budućnosti, koji će iduće sezone igrati, takođe, u ABA ligi…

– Ja imam ugovor sa Budućnošću, i nisam znao da li ću biti u Studentskom centru ili Budućnosti. Dobio sam informaciju da treba da se priključim ekipi Budućnosti, ali ne mogu ništa 100 odsto da kažem, jer nijesam obavio razgovor sa trenerom, tako čekam da vidim šta će se desiti – rekao je Barović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve