Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Baraž: Titograd bez prava na grešku

Ovog ljeta Titograd prvi put neće biti na evropskoj sceni, a ne samo što neće biti učesnik međunarodnih takmičenja, već će morati da igra baraž, kako bi uopšte ostao u elitnom rangu

Od 2016.godine svako ljeto bilo je sa predznakom evropsko za klub sa Starog aerodroma.

Titograd, Foto: OFK Titograd

Nakon legendarne sezone u kojem se stiglo do trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope napravljena je pauza, a onda pet godina uzastopno Mladost, odnosno OFK Titograd ljeti je igrao evropske utakmice.

Ovog ljeta Titograd prvi put neće biti na evropskoj sceni, a ne samo što neće biti učesnik međunarodnih takmičenja, već će morati da igra baraž, kako bi uopšte ostao u elitnom rangu.

Mladost je pod vođstvom Miodraga Vukotića 2010. godine izborila povratak u društvo najboljih i od tada uglavnom igrala zapaženu ulogu.

I, eto ovog ljeta, sada pod imenom Titograd, klub je došao do situacije da bude u baražu. Titograd je domaćin u prvom meču baraža protiv Bokelja, ali ne samo zbog toga, već uopšte zbog sudbine kluba sigurno da je pod imperativom i bez prava na grešku.

“Svakako da se nadam pobjedi. Kvalitenija smo ekipa, igramo u dobroj formi posljednjih nekoliko mečeva, a nadam se da ćemo uz malo sreće u nekim situacijama, koje nijesmo imali zadnjih nekoliko mečeva, stići do trijumfa”, jasan je Marko Roganović, desni bek Titograda.

Titograd je na posljednjih osam mečeva poražen samo od bivšeg i novog šampiona, od Sutjeske i Budućnosti, pokazao napredak u igri, a pobjedom protiv Iskre i remijima protiv Rudara i Podgorice bili su blizu sigurne zone.

Ipak, sada je najvažnije da u mečevima odluke pokaže dobar ritam.

“Igramo na svom terenu i moramo to iskoristiti i napraviti prednost uoči revanša. Nadam se da ćemo biti na nivou, a mislim da ćemo bez problema zadržati status prvoligaša”, dodao je Roganović.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve