Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Baraž: Lavice ne brane plus, žele novu pobjedu

Pred našim djevojkama je lak i težak zadatak u revanšu baraža za Svjetsko prvenstvo. Težak, jer žele uz pobjedu da ostave snažniji utisak nego u prvom meču kod kuće. Lak iz razloga što imaju šest golova viška i što su pokazale, u prvih 20 minuta drugog poluvremena, klasu za koju rasterećene gošće nijesu imale rješenja

”Lavice” žele pobjedom u Bjelorusiji da zaokruže posljednju proljećnu akciju pred novo i najvažnije okupljanje za nastup na OI u Tokiju.

Pred našim djevojkama je lak i težak zadatak u revanšu baraža za Svjetsko prvenstvo. Težak, jer žele uz pobjedu da ostave snažniji utisak nego u prvom meču kod kuće. Lak iz razloga što imaju šest golova viška i što su pokazale, u prvih 20 minuta drugog poluvremena, klasu za koju rasterećene gošće nijesu imale rješenja.

Drugačiji pristup

– Utisak poslije prve utakmice nije bio gorak, jer je ,,plus šest dobar rezultat, ali znam da možemo mnogo bolje od onoga što smo pokazali. Za revanš smo se, takođe, spremali tako da od prvog minuta budemo na boljem nivou i boljim fokusom za mnoge zadatke. Mislim da ne treba da razmišljamo o razlici, već od starta pokažemo šta znamo i koliko možemo i da vidimo za koliko će to biti dovoljno”, istakla je selektorka Bojana Popović.
Iznenadile su Bjeloruskinje u prvom i finišu drugog poluvremena. Bez problema bekovi su dolazili do lakih golova, a ponekad je ovaj tim pogađao u serijama.

– Pristup će sigurno, nakon prve utakmice, biti drugačiji. Bjelorusija igra dobar rukomet i zato vjerujem da ćemo biti na drugačijem nivou. Što se tiče prvo duela nijesmo uvijek poštovali zadatke, radili smo neke dodatne poteze, a sve iz razloga da osvojimo ”živu” loptu. Djevojke nijesu bile strpljive, a da je bilo drugačije, lopta bi sama po sebi došla kod nas.

Duel domaćina i našeg tima igraće se u hokejaškoj dvorani, koja je preuređena za rukometni meč. I to u specifičnim uslovima, pred punim tribinama.

– Igrali smo pred navijačima i na klupskom nivou u Ligi šampiona protiv CSKA. Sada se u Bjelorusiji vraćamo starim momentima, a publika je dodatni motiv i snaga da pokažemo i više nego što možemo. Sigurna sam da ćemo sa tribina dobiti dodatnu energiju.

SP u džepu

Rukometašice su na korak do plasmana na SP, ako prođu, u što niko ne sumnja, krajem godine nastupaće na čak petnaestom vezanom takmičenje, što je samo Norveškoj, Španiji i Francuskoj, od 2010, pošlo od ruke.

– Borimo se za još jedno veliko takmičenje, a bez sumnje znam da ćemo uspjeti. Vjerujem u ovo što radim i u djevojke. Zato ne sumnjam da ćemo 15. put zaredom učestvovati na velikom takmičenju, poručila je Popović.

Utakmica u Bjelorusiji počinje u 17 sati.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve