Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Baraž: Igalo sanja elitu, Iskra se neće braniti

Tim iz Herceg Novog u prvom meču poražen je 2:1 u Danilovgradu od Iskre, ali je i taj rezultat ostavio realne nade današnjem domaćinu da može do podviga

Igalo je tokom cijele sezone igralo u visokom ritmu u prvom dijelu konstantnoje bilo blizu zone baraža, zatimje u drugom napravilo progres, napadalo u jednom momentu čak i prvo mjesto, alije na kraju bez problema osiguralo mjesto u baražu za popunu Telekom 1. CFL.

Tim iz Herceg Novog u prvom meču poražen je 2:1 u Danilovgradu od Iskre, ali je i taj rezultat ostavio realne nade današnjem domaćinu da može do podviga.

Igalo će danas od 17.30 sati na svom terenu protiv Iskre juriti pobjedu kojom bi napravilo čudo, odnosno i više od toga, jer ako se zna da je Iskra prošle godine u ovo vrijeme igrala kvalifikacije za Ligu Evrope, a Igalo ušlo iz regije u Drugu ligu, jasno je da bi to bio veliki uspjeh.

– Cijela sezona stala je u ovih 90 minuta. Nadamo se da će fortuna biti na našoj strani i da ćemo ostvariti zacrtani cilj i siguran sam da ćemo ostaviti posljednji atom snage na terenu. Teška utakmica prije svega, ali se nadamo da ćemo izvući pozitivan rezultat i slaviti uz pomoć publike, koja se sigurno uželjela gledanja fudbala s tribina, objasnio je kapiten Igala Milo Đurković.

Malo mjesto na jugu naše zemlje čini se da je kao nikad u znaku fudbala, a svi se nadaju da Igalo baš pred svojim navijačima, može do podviga i istorije.

– Ko god da istrči na teren ima obavezu prije svega zbog generacija koje su za nama da da svoj maksimum i da se odužimo svom gradu i ljudima koji će doći da nas podrže. Vjerujemo svi zajedno i nadam se da će veliki broj ljubitelja fudbala doći da nas podrži. Nadam se uspjehu, kako bi se u ovom istorijskom trenutku na najbolji način oprostio od aktivnog igranja fudbala, napomenuo je Đurković.

Ostalo je još 90 minuta iščekivanja za ljubitelje fudbala u Danilovgradu koji se nadaju povoljnom ishodu i u revanšu protiv nezgodnog Igala, veoma disciplinovane ekipe koja je u prvom susretu pružila snažan otpor ”crveno-bijelima”.

Jedno je sigurno, izabranici Srđana Nikića moraju uložiti maksimum da bi se uzdignuta čela vratili sa ovog megdana jer prednost od jednog gola nije dovoljna garancija za konačan uspjeh tim prije što su primorci uspjeli jednom da zatresu mrežu Iskre.

– Imamo povoljan rezultat, ali nećemo se fokusirati samo na odbranu, naprotiv moramo i danas opravdati ulogu favorita od koje ne bježimo i staviti do znanja crnogorskoj fudbalskoj javnosti da nam je mjesto među najboljima. To podrazumijeva da svi budemo na visini zadatka i ovu sezonu privedemo kraju kako smo i željeli i polako počnemo da razmišljamo o narednoj, rekao je Nikić kome će biti mnogo lakše da sastavi ekipu nego u prethodnom okršaju jer se u tim vraćaju Šaletić i Malešević, ali će izostati Bakrač zbog parnih žutih kartona.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve