Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Barani žele pobjedu u malom crnogorskom derbiju

Pred međusobni duel u Baru prestiž je nešto što motiviše oba tima.

Ni Mornar ni SC Derbi nemaju posebne ambicije do kraja regularnog dijela ABA lige – nemaju šansu za plej-of, ali su i prebrinuli brige oko opstanka.

Pred međusobni duel u Baru (subota od 19 sati) prestiž je nešto što motiviše oba tima.

“Već tri utakmice zaredom igramo dosta dobro. Ponovo smo se, silom prilika, pregrupisali, jer smo ostali bez nekih ključnih igrača. Prije svega tu mislim na Gordića. U te tri utakmice evidentan je napredak u našoj igri. Nadam se da ćemo tako nastaviti”, rekao je trener Mornara Mihailo Pavićević i dodao:

“Ekipa Derbija je sastavljena od iskusnih, provjerenih igrača, uz nekoliko mladih. Ipak, iskusni igrači nose njihovu igru i zajedno sa trojicom Amerikanaca predstavljaju ekipu za raspekt. Rezultati koje su postigli u dosadašnjem dijelu sezone to potvrđuju. Na nama je da u utakmicu uđemo maksimalo koncentrisani i da dobrom odbranom i pametnim napadom dođemo do još jednog trijumfa u ABA ligi. Nije mnogo ostalo do kraja, tri utakmice, i gledaćemo da uspješno završimo sezonu”, kazao je Pavićević.

Marko Jeremić očekuje trijumf.

“Očekuju nas dvije utakmice u “Topolici”, sa Derbijem i Krkom. Ta dva eventualna trijumfa dovele bi nas do 11 pobjeda u ovoj sezoni što bi bio veoma solidan rezultat, s obzirom na sve nedaće koje su nas pratile. SC Derbi ima pobjedu i utakmicu više od nas i lijepo bi bilo da ga “uhvatimo” u svojoj dvorani, iako neće biti nimalo lako. Riječ je o kvalitetnoj, kompaktnoj ekipi koja kad ima svoj dan svakome može da pomrsi račune”, ističe Jeremić.

U prvom dijelu sezone, Mornar je u Podgorici slavio 95:76.

IzvorCDM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve