Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Barani nemaju za čim da žale: Dali smo sve od sebe

Prognoze su bile tačne, Mornar je poražen 102:93, u meču u kojem je sredinom treće četvrtine gubio i 20 razlike (76:56). Istina, Barani su u finišu smanjili na četiri razlike (93:89, 97:93), ali nijesu uspjeli da naprave potpuni preokret, pa je, tako, Mornara i šesti put u klupskoj istoriji izgubio finale od istog protivnika.

Košarkaši Mornara će morati da sačekaju neku drugu priliku da se domognu prvog trofeja u Kupu Crne Gore.

Bez nekoliko igrača koji su igrali u ABA ligi (otišli Ajzea Vajthed i Keni Gebrijel, raskinut ugovor sa Džejkobom Pulenom, Sead Šehović se povrijedio, Uroš Luković je bio prekobrojan od stranaca), Barani su, realno, u startu bili u mnogo slabijoj poziciji da u finalu mogu da pariraju Budućnosti, kojoj je nedostajao samo povrijeđeni Vili Rid.

Prognoze su bile tačne, Mornar je poražen 102:93, u meču u kojem je sredinom treće četvrtine gubio i 20 razlike (76:56).

Istina, Barani su u finišu smanjili na četiri razlike (93:89, 97:93), ali nijesu uspjeli da naprave potpuni preokret, pa je, tako, Mornara i šesti put u klupskoj istoriji izgubio finale od istog protivnika.

– Mi smo pokušali koliko smo mogli. Mislim da nije buđenje kasno došlo, već, jednostavno, imali smo skraćenu rotaciju i umor igrača koji su nosili utakmicu je učinio svoje. Dali smo sve od sebe, stigli smo na ,,minus četiri”, imali smo dobru odbranu i desio nam se onaj peh kada smo nakon skoka u odbrani izgubili loptu, koja je otišla u aut. Da smo uspjeli da iskoristimo taj napad, možda bismo uspjeli da dođemo do neke neizvjesne završnice. Ali nemamo za čim da žalimo, svi momci su dali sve od sebe, a finale je bilo pravo, kaže za Arenu Marko Jeremić, najbolji u redovima Mornara u finalu sa 23 poena, od čega pet trojki.

Mornaru sad predstoji plej-of domaćeg prvenstva, koji je počeo od duela sa Studentskim centrom u polufinalu.

Ekipa Mihaila Pavićevića će biti slabija za dva Amerikanca, Dereka Nidama i Tejlora Smita, koji putuju kući. U ekipi će, zato, biti Uroš Luković, ali će Barani, svakako, biti dodatno oslabljeni u finiši sezone…

– Situacija je još teža, ali šta sada da se radi. Pokazali smo da i bez Pulena i nekih drugih koji su otišli moramo da igramo. Imamo i mlade igrače, koji su se odlično pokazali, koji mogu da uđu u rotaciju. Mi ćemo dati sve od sebe, nadam se da ćemo uspjeti da prođemo polufinale i ponovo u finalu, po ko zna koji put ove sezone, odmjerimo snage sa ekipom Budućnosti, i da probamo da ih savladamo, dodaje Jeremić.

Polufinale sa ”studentima”, novim članovima ABA lige, neće biti jednostavno za Mornar.

– Pokazali su da imaju kvalitet i da igraju dobru košarku. Pokazao je to i meč koji smo sa njima igrali u četvrtfinalu Kupa, kada su nas namučili dobro. Sada će biti teže bez Nidama i Smita, ali na nama je da zbijemo redove i da ih savladamo i dođemo do finala, zaključio je Jeremić.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve