Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Barani jure treći trijumf u gostima

Marko Pecarski je ljetos u Bar stigao upravo iz Čačka, gdje je u dresu Borca imao odličnu sezonu (12,2 poena i šest skokova po meču), a još bolje igra ove sezone u Mornaru (12,4 poena i 9,9 skokova po meču)

Da bi izašli iz lošeg momenta u kojem se nalaze u posljednjih mjesec i po (samo jedna pobjeda u pet mečeva), košarkašima Mornara Barsko zlato treba kontinuitet igara i pobjeda, počev od današnjeg meča u Čačku protiv Borca, tima koji nema pobjedu u prvih sedam kola.

“Teško je nešto unaprijed prognozirati, a inače i nijesam dobar prognozer. Međutim, pokazujemo lice sa kojim, kao trener, ne mogu da budem srećan, a to je da idemo od sjajnih do blijedih i neprepoznatljivih partija. Dugi odmor smo iskoristili potpuno pasivno, ispali smo iz trenažnog ritma, što smo skupo platili na prošloj utakmici protiv Mege. Ove sedmice smo se vratili dobrom treningu, i na ovo gostovanje, kao na svako u ABA ligi, idemo sa optimizmom, a ja vjerujem samo u jednu stvar, a to je ozbiljan rad”, ističe trener Barana Mihailo Pavićević.

Mornar je dvije od tri dosadašnje pobjede ostvario u gostima, protiv Igokee i MZT-a, čime je „Ponos Bara“ pokazao da zna da igra na strani.

“Gostujemo ekipi koja iz raznih razloga i sticajem okolnosti nema nijednu pobjedu poslije sedam kola, što, apsolutno, ne odgovara kvalitetu ekipe. Borac je, maltene, ostao na okupu od prošle godine, sastavljen je od iskusnih i provjerenih igrača i uigrani su jer igraju zajedno dvije godine. Čeka nas izuzetno teška utakmica u Čačku, gdje će domaćin pokušati da prekine negativnu seriju. Međutim, to su njihovi problemi, a naši su da se vratimo našem načinu igranja, odnosu prema odbrani prije svega, što nije bio slučaj protiv Mege, i da, jednostavno, vjerujemo u ono što radimo. Treba da damo sve od sebe, ko god istrči na teren, i samo se tako možemo nadati uspjehu”, dodao je trener barskog tima.

Marko Pecarski je ljetos u Bar stigao upravo iz Čačka, gdje je u dresu Borca imao odličnu sezonu (12,2 poena i šest skokova po meču), a još bolje igra ove sezone u Mornaru (12,4 poena i 9,9 skokova po meču).

“Borac je ekipa koja je uvijek imala „nezgodan“ domaći teren. Iako imaju skor 0-7, nikako ih ne treba potcijeniti. U meč ulazimo poslije poraza od Mege, svjesni da smo taj meč odigrali ispod svojih mogućnosti. Cijele sedmice smo dobro trenirali i očekujemo da pokažemo jako dobru reakciju”, rekao je Pecarski.

Borac je prošle sezone dobio oba meča protiv Mornara, kao što su Barani u sezoni prije toga upisali obje pobjede protiv Čačana, pa je skor u ABA ligi izjednačen.

“Mornar je opasna ekipa, što je pokazao na gostovanjima gdje je ostvario dvije pobjede. Biće teško igrati protiv Barana, jer imaju dva fenomenalna igrača, koji u svakom momentu mogu da postignu ogroman broj poena. Borba će biti do posljednjeg momenta, u to sam ubijeđen. Igrači i ja jedva čekamo da krene utakmica. Smatram da smo radili dovoljno dobro, a nadam se da će se na kraju trud isplatiti”, rekao je trener Borca Marko Marinović.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve