Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Balkansko prvenstvo u atletici: Mariji izmakla bronza u Klužu

Šampionat je okupio oko 250 takmičara iz 22 države, koje su članice Balkanske atletske federacije, a Crnu Goru predstavljala je samo Marija Vuković. Nekadašnja juniorska šampionka svijeta koja već godinu trenira u Atini, nije uspjela da nastavi kontinuitet osvajanja medalja na prvenstvima Balkanima

Mariji Vuković izmakla je bronza na prvenstvu Balkana za seniore, koje je održano u rumunskom Klužu. Naša atletičarka sa preskočenih 184 centimetra osvojila je četvrto mjesto u disciplini skok u vis.

Vuković, Foto: Reprezentacija.me

Šampionat je okupio oko 250 takmičara iz 22 države, koje su članice Balkanske atletske federacije, a Crnu Goru predstavljala je samo Marija Vuković. Nekadašnja juniorska šampionka svijeta koja već godinu trenira u Atini, nije uspjela da nastavi kontinuitet osvajanja medalja na prvenstvima Balkanima.

Marija je prošle godine osvojila bronzu sa preskočenih 180 centimetara, a večeras joj ni skok od 184 centimetra nije bio dovoljan za medalju. Naša atletičarka ima razloga da tuguje, jer je sa istim učinkom Julija Čumačenko iz Ukrajine osvojila bronzu (ali je imala manje neuspješnih skokova).

Njena sunarodnica Oksana Okunieva bila je druga sa preskočenih 188 centimetara. Visinu od 188 centimetara savladala je i domaća takmičarka Danijela Stanču, koja je osvojila zlato.

Marija je početkom ove godine osvojila dvije medalje – srebro na dvoranskom prvenstvu Balkana (188 cm) i bronzu na dvoranskom permit mitingu, Kup Istanbula (187 cm), takmičenjima koja su održana u februaru, neposredno prije pandemije koronavirusa.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve