Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Bakić se oporavio od teške povrede: Srećan sam, na sve gledam kao na životnu lekciju

Najbolji rukometaš Crne Gore za 2019. godinu vratio se u takmičarski ritam prije četiri dana, u pobjedi Neksea nad Dubrovnikom u prvenstvu Hrvatske (31:21). Povratak je obilježio učinkom od pet pogodaka iz šest šuteva

Aleksandar Bakić je opet na terenu, poslije osam mjeseci oporavka od povrede prednjih ukrštenih ligamenata.

Najbolji rukometaš Crne Gore za 2019. godinu vratio se u takmičarski ritam prije četiri dana, u pobjedi Neksea nad Dubrovnikom u prvenstvu Hrvatske (31:21). Povratak je obilježio učinkom od pet pogodaka iz šest šuteva.

Igrao je i u petak u trijumfu ”gromova” nad Vardarom u SEHA ligi (25:24).

– Bio sam spreman i ranije, ali iz kluba su čekali da definitivno sve bude kako treba. Imali smo i pauzu zbog Evropskog prvenstva, tako da sam na povratak čekao ukupno osam mjeseci – priča Bakić za Pobjedu.

– Pauza je bila duga, kad sam zaigrao osjećao sam se kao dijete kad dobije čokoladu. Toliko sam bio srećan poslije svega… Nikome ne bih poželio da doživi takve bolove, ali znam da je sve to sastavni dio sporta. Nijesam očajavao, gledam na to kao na životnu lekciju.

Bakić ima 21 godinu, tijelo mu nije ”potrošeno”. To je prednost kod teških povreda.

– Kao što sam rekao, nikome ne želim takvu ili bilo kakvu povredu, ali kad se već dogodilo onda je bolje sada kad sam mlad, nego negdje sa 30 godina ili pred kraj karijere – ističe mladi Andrijevčanin.

Normalno je da sportisti poslije operacije ukrštenih ligamenata imaju psihološku ”blokadu”, da s oprezom ulaze u duele. Bakić ističe da nema taj problem.

– Nemam strah, ne razmišljam o tome. Osjećaj na terenu mi je kao da se nijesam ni operisao. ”Precrtao” sam to u glavi, gledam samo naprijed – dodaje lijevo krilo Neksea, koji je ušao u intenzivan ritam utakmica.

– Odigrali smo dobar meč u Dubrovniku, kojim smo završili prvi dio Premijer lige Hrvatske, potom pobijedili i Vardar u SEHA ligi. Čeka nas borba za naslov prvaka, dueli u domaćem Kupu, kao i utakmice u Evropskoj ligi. Dosta je mečeva pred nama, što mi odgovara poslije osam mjeseci pauze. Postepeno vraćam osjećaj, podižem takmičarski ritam zajedno s ekipom i želim da pomognem najviše što mogu.

Bakić je u Nekse iz Našica, mjesto blizu Osijeka, stigao u ljeto 2020. godine kao jedini igrač iz crnogorske lige koji je bio u sastavu naše reprezentacije za Evropsko prvenstvo te godine.

”Gromovi” su ugrabili velikog talenta i dogovorili saradnju do kraja naredne sezone. Vrlo moguće je da će biti produžena.

– Nekse je pravi klub za mene, sređen, s uslovima kakve malo ko ima u regionu. ”Ubo” sam pravu sredinu za prvi odlazak van Crne Gore. Moje je da treniram, stičem iskustvo i opravdam povjerenje – govori Bakić.

Motiviše ga i povratak u reprezentaciju, koju u aprilu očekuje baraž za plasman na Svjetsko prvenstvo. Rival će biti Grčka ili Bosna i Hercegovina.

– Bilo mi je teško da pored televizora pratim Evropsko prvenstvo. Igrao sam u kvalifikacijama, radovao se drugom nastupu na velikoj sceni, što bi za mene kao dvadeset jednogodišnjaka bila velika stvar. Nažalost, nijesam bio s ekipom, ali navijao sam svim srcem i čestitam im na istorijskom 11. mjestu. Vjerujem da ću u aprilu biti u pravoj formi i spreman da pružim doprinos reprezentaciji. Optimista sam po pitanju plasmana na Svjetsko prvenstvo – poručuje Aleksandar Bakić.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve