Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Bakić karijeru nastavlja u Hrvatskoj: Komovi ostaju porodica, Nekse je sadašnjost, a Bundesliga san

Najbolje uslove za njegov dalji napredak ponudio je “vječiti” vicešampion Hrvatske Nekse, pa će mlado lijevo krilo naše reprezentacije Aleksandar Bakić od naredne sezone nositi dres “gromova” iz Našica

Iz malene Andrijevice i skromne lige odletio je do zvijezda, do mjesta na kojem nastupaju najbolji rukometaši Evrope.

Bakić, Foto: Instagram

I dok su mnogi u Crnoj Gori već par godina znali o kakvom se talentu radi, Stari kontinent se u to uvjerio tokom januarskog Evropskog prvenstva. Bilo je samo pitanje dana kada će napustiti Komove i oprobati se u nekoj jačoj ligi…

Najbolje uslove za njegov dalji napredak ponudio je “vječiti” vicešampion Hrvatske Nekse, pa će mlado lijevo krilo naše reprezentacije Aleksandar Bakić od naredne sezone nositi dres “gromova” iz Našica.

“Slučajno sam preko mog menadžera Miloša Pavićevića stupio u kontakt sa njima poslije Evropskog prvenstva i još tada smo krenuli da se dogovaramo”, prisjetio se Bakić za Dnevne novine kako je krenula realizacija transfera.

PPD Zagreb je “vječiti” šampion Hrvatske, redovan učesnik Lige šampiona, a Nekse je odmah do njega redovni viceprvak zemlje od 2009. godine. A kakav tim će dočekati Bakića – da li će “gromovi” uspjeti naredne sezone bar da zaprijete velikanu iz glavnog grada?

“Naš tim je relativno mlad i veoma ambiciozan – mladi momci su željni dokazivanja. Iskreno se nadam da možemo da zaprijetimo i potrudiću se da pomognem koliko budem mogao” dodao je Bakić.

Osim šampionata Hrvatske, mnogo veći izazov za našeg rukometaša biće regionalna SEHA liga, preko koje će svake sedmice imati priliku da igra protiv jakih timova poput Vardara, Vesprema, Meškova, Zagreba…

“Iskreno, zbog toga sam i najviše otišao iz Komova i prešao u Nekse. SEHA liga je veliki izazov za mene, imaću priliku svakog vikenda da igram protiv jakih ekipa što će da mi pomogne da napredujem”, ne krije krilo Crne Gore.

Nekse i SEHA liga bi trebalo da budu idealna “odskočna daska” za Bakića u ostvarenju svojih snova…

“Idem korak po korak… Prvo da se adaptiram i da napredujem, a naravno moja velika želja je da jednog dana nastupim u Bundesligi najjačoj ligi na svijetu”.

Mladi rukometaš tako će prvi put u karijeri napustiti kuću, svoj grad, Komove…

“Da, tu sam naučio prve rukometne korake i ovo prilikom želim da se zahvalim svima iz kluba i da im poželim sreću u nastavku. Biću uz njih, jer smo jedna porodica. Želio bih da se zahvalim upravi kluba Srđanu Radunoviću, Đorđiju Markoviću i kapitenu ekipe Miliji Kastratoviću kao i svi momcima”, zaključio je Bakić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve