Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Bakić: Budućnost mora da bude bolja u svakom segmentu

Izabranici Miodraga Džudovića gubili su 2:0 na poluvremenu i 3:1 u nastavku, da bi preko dva jedanaesterca režirali podjelu plijena

Sve osim pobjede na domaćoj sceni za Budućnost je neuspjeh, ali kako se utakmica odvijala, kakav je bio rezultat dvadesetak minuta prije kraja – ,,plavi“ su još i dobro prošli sa bodom protiv Petrovca.

Meč pod Goricom završen je 3:3, a domaći tim je do remija stigao iz penala u šestom minutu sudijske nadoknade.

Izabranici Miodraga Džudovića gubili su 2:0 na poluvremenu i 3:1 u nastavku, da bi preko dva jedanaesterca režirali podjelu plijena.

Oba puta siguran realizator najstrože kazne bio je Marko Bakić, a u strijelce se upisao i lijevi bek Andrija Ražnatović.

– Ne smijemo da dozvolimo onako da uđemo u utakmicu, da igramo onako kako smo odigrali posljednja dva meča. To je bilo ispod nivoa koji bi trebalo da pokazujemo iz nedjelje u nedjelju. Vjerujem da će stručni štab ispraviti ono u čemu griješimo, kao i da ćemo mi na terenu bolje izvoditi zadatke koje dobijamo – za Pobjedu kaže Bakić, koji nastavlja:

– Ne možemo da budemo zadovoljni remijem, jer Budućnost priznaje samo pobjede. Gubili smo dva razlike, a na kraju nijesmo izgubili. U tome vidim jedinu pozitivnost. Nijesmo odustali, borili smo se, vjerovali i uzeli taj bod koji je svakako bolji nego nijedan. A da moramo bolje, u svakom segmentu – to stoji. Nadam se da će ovo biti prekretnica. Ono što je loše da ostavimo iza sebe, a u nastavku prvenstva da budemo učinkovitiji – ističe dvadeset osmogodišnji vezista.

Budućnost je kandidat za titulu, ali jasno je da trenutno nije na šampionskom nivou.

– Tabela govori sve. Niko se nije izdvojio na vrhu, niti je neko previše zaostao. Kvalitet je ujednačen, svako svakoga može da pobijedi. Mislim da će ovo biti jedna od najneizvjesnijih sezona u domaćem fudbalu. Potpuno se slažem da mi nismo na nivou očekivanja, ali potrudićemo se da što prije promijenimo sliku. Imamo kvalitet i uradićemo sve da se podignemo rezultatski i igrački. Na tri boda smo od vodećeg Dečića, ali mora se obratiti pažnja i na rivale iza nas. Konkretno na Petrovac koji me je prijatno iznenadio u duelu sa nama. Prvenstvo je dugo, biće promjena u vrhu, a iskreno se nadam da ćemo preuzeti prvo mjesto i tu poziciju odbraniti do kraja – naglašava Bakić.

Iskusni Budvanin izgradio je respektabilnu inostranu karijeru nakon odlaska iz Mogrena.

Nastupao je u italijanskoj Seriji A, bio u Portugalu i Belgiji, dok je za naš najbolji državni tim odigrao 21 utakmicu.

Nedavno se vratio na domaću scenu. Stigao je u Budućnost kao veliko pojačanje.

Oči javnosti uprte su u Bakića…

– Treća utakmica da sam počeo, a u dvije sam ušao sa klupe. Dao sam tri gola, ali nikada nijesam gledao svoje brojke ili ono što sam ja uradio na terenu. Za mene je tim najvažniji. Svaki svoj pogodak ili asistenciju mijenjao bih za pobjedu ekipe. Lično mi nije bitno, samo tim. Svi smo svjesni čiji dres nosimo i koliko je Budućnost veliki klub. Tako moramo i da se ponašamo, svi da budemo u službi klupskog uspjeha – kazao je Bakić.

Podgoričani u narednom kolu gostuju vodećem Dečiću. Derbi se igra u subotu na Zlatici.

– Individualno gledano – Dečić je najbolji u ligi. Možda im čak i pripada uloga blagog favorita, ali mi smo tu da pokažemo koliko vrijedimo, te da s pravom idemo na trofej. Postavićemo se muški, otvoreno, napadački. To je samo još jedna u nizu utakmica u kojoj ćemo ići na pobjedu. Ukoliko budemo slavili, izjednačićemo se sa Dečićem na tabeli. Hajde da najprije to uradimo. Biće teško, ali kada imate najveće ambicije, moraju se dobijati i derbiji – zaključio je Bakić.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve