Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Bajern predstavio Tuhela: Želim sve trofeje!

Njemac je potpisao ugovor do 2025. godine, a sredinom sljedeće sedmice, kada se završe reprezentativne obaveze, imaće na okupu cijelu ekipu

Bajern je predstavio novog trenera Tomasa Tuhela, koji je odmah najavio velike ambicije na klupi Bavaraca.

Po malo iznenađujuće, pred odlučujući dio sezone, Bajern je smijenio Julijana Nagelsmana i na njegovo mjesto doveo bivšeg stratega Borusije, Pari Sen Žermena i Čelsija.“Tajming je bio veoma iznenađujući, nisam ni najmanje očekivao, jer nije bilo nekih kontakata. Vjerovao sam da ću svoju karijeru nastaviti u inostranstvu. Prvi intervju sa Bajernom imao sam u utorak uveče. Veličina izazova koja je ispred mene bila je odlučujući faktor i zato je ovo baš ono što sam želio. Ranije sam bio u kontaktu sa Bajernom, želio sam da dođem, ali nikada nisam želio da se namećem. Sada se sve odigralo prebrzo, ovo je top solucija za mene”, rekao je Tuhel.

Njemac je potpisao ugovor do 2025. godine, a sredinom sljedeće sedmice, kada se završe reprezentativne obaveze, imaće na okupu cijelu ekipu.

“Nemamo mnogo vremena. Vjerovatno da neću vidjeti sve igrače do četvrtka, petka. Ali, važno je da smo u igri za sve trofeje, međutim, detalji će odlučivati, kao i uvijek. I dalje nemam predstavu šta me sve čeka, ali sam spreman i optimističan i jedva čekam. Želim da se borimo za sve trofeje”, istakao je Tuhel.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve