Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Bajern eliminisao PSŽ, Milan nulom u Londonu do četvrtfinala

Bavarci su u Parizu slavili 1:0, večeras je na ,,Alijanc areni“ bilo 2:0. U četvrtfinale ide i Milan, koji je nakon 1:0 na svom terenu odigrao 0:0 na gostovanju Totenhemu

Razočaranjima se više ne zna broja. Ko zna koji put otkad su katarski milioni stigli na ,,Park prinčeva“, Pari Sen Žermen je evropsku avanturu završio krahom – ove sezone već u osmini finala, peti put u posljednjih sedam godina.

Uzalud Lionel Mesi i Kilijan Mbape u napadu, Đanluiđi Donaruma na golu, Serhio Ramos, Hakimi, Marko Verati i svi ostali u timu. Nije opravdanje ni što je Nejmar van terena zbog povrede, jednostavno – Bajern Minhen je u oba meča bio bolji.

Četrnaestog februara Bavarci su u Parizu slavili 1:0, večeras je na ,,Alijanc areni“ bilo 2:0. U četvrtfinale ide i Milan, koji je nakon 1:0 na svom terenu odigrao 0:0 na gostovanju Totenhemu.

Prvih 45 minuta revnša u Minhenu obilježio je Matajs de Liht, koji je dva puta spriječio goste da povedu – prvo je blokirao šut Mesija, potom intervenisao s gol linije kada je Vitinja šutirao nakon greške golmana Zomera.

Drugo poluvrijeme počelo je s dvije propuštene šanse Erika Maksima Šupo-Motina, potom mu je poništen pogodak, ali je sve naplatio u 61. kada je Verati pogriješio na 16 metara od gola, Leon Gorecka asistiroao Kameruncu kojem nije bilo teško da pogodi.

PSŽ je šansu za izjednačenje imao preko Serhija Ramosa, ali se ZOmer iskupio za ,,avanturu“ iz prvog poluvremena.

Sve je riješeno u 89. minutu – Serž Gnabri je lijepo krunisao kontru Bajerna.

Totenhem je u Londonu uradio premalo da bi nadoknadio zaostatak iz prvog meča s Milanom.

,,Pijevci“ su imali dva šuta u okvir gola, a od 77. minuta imali su igrača manje jer je Kristijan Romero dobio dva žuta kartona.

Najveću šansu stvorili su u nadoknadi kada je golman Mainjan sjajno odbranio udarac glavom Harija Kejna.

Milan je mogao do pobjede jer je imao veliku šansu u kontri koja je uslijedila – Divok Origi je pogodio stativu.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve