Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Babović: Vrijeme je da pokažemo potencijal

Babović je kazala da se osvježila, prijala joj je pauza, i da je sa mnogo elana stigla na pripreme juniorske reprezentacije koju 11. jula očekuje nastup na prvenstvu Evrope

Do prije dva dana Anastasija Babović, talentovana golmanka, odmarala je nakon obaveza u seniorskom nacionalnom timu.

Foto: Reprezentacija.me

Kaže da se osvježila, prijala joj je pauza, i da je sa mnogo elana stigla na pripreme juniorske reprezentacije koju 11. jula očekuje nastup na prvenstvu Evrope.

“Znam da se do sada radilo odlično, stručni štab nam je sve pripremio, a od naredne sedmice krećemo sa taktikom, analiziraćemo rivale i maksimalno se spremiti. Imamo zajednički cilj vrijeme je da pokažemo potencijal, karakter i potpuno sa glavama budemo na terenu. Tek onda rezultat neće izostati”, istakla je Babović.

Odlična atmosfera je vjetar u leđa mladim rukometašicama koje će u grupnoj fazi šampionata igrati sa domaćinom Mađarskom, Austrijom i Španijom.

“Teška grupa domaćin je, posebno u našem godištu, u vrhu evropskog rukometa, sa Španjolkama smo igrale prošle godine, bilo je neriješeno, a Austrija je iznenadila kvalitetom. Nedavno smo igrale sa Mađaricama na završnom turniru Lige šampiona u Budimpešti, do 25. minuta je bilo gol za golom, vodile smo u nekom trenutku dva gola i pokazale da možemo sa njima ravnopravno da igramo. U svakom slučaju, domaćina dobro poznajemo, a upoznale smo reprezentaciju Austrije prije dvije godine na kadetskom prvenstvu, a sa Španijom smo prošle godine igrale na Svjetskom prvenstvu. Ne bi trebalo da nas iznenade”, kazala je Babović.

Naše reprezentativke, koje sa klupe predvodi Suzana Lazović, vjerovatno će krajem mjeseca odigrati neke kontrolne mečeve kao posljednji filter pred put u Mađarsku.

“Nezahvalno je prognozirati. U grupi smo sa kvalitetnim rivalima, a nadam se da ćemo pokazati što znamo. Stručni štab sve radi da se dobro osjećamo, a na nama je da vratimo na terenu”, zaključila je Babović.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve