Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Babović dobila i iskoristila šansu: Osjećala sam se slobodno i moćno

Ekipa kvalitetno radi i Anastasija vjeruje da će s vremenom, kada stvari još legnu, pokazati veći nivo u oba pravca

Budućnost je protiv najjačih odigrala najbolji rukomet nažalost, šampion Crne Gore još nije osvojio bod (bodove) u Ligi šampiona, a očigledno da će na novu šansu morati još da sačeka. Naredne sedmice Podgoričanke gostuju Brestu u Francuskoj.

Ali, o tom-potom, najhitnije je da ”plave” polako izlaze iz loših serija (rezultata) igara, što su potvrdile u duelima sa ruskim Rostovom i prije dva dana sa moćnim mađarskim FTC-om. Izgubile su igračice Bojane Popović oba meča (u najboljim partijama sezone), a za posljednjim bodovima mogu da žale. Odlično pripremljena taktika donijela je podgoričkoj ekipi 50 minuta egala sa neporaženim mađarskim šamionom.

– Lično sam uživala sa gola i prvi put osjećala se slobodno i moćno. Preponosna sam kako su djevojke igrale, posebno 50 minuta egala. Iza nas je odlična utakimica, najbolja do sada i ovo je put kojim treba da idemo do kraja. U prethodnim mečivama, sem sa ruskom ekipom, nijesmo pokazale koliko možemo, a očigledno je trebalo vrijeme da prođe i nekoliko utakmica kako bi vidjele koliko, ustvari, još možemo. Konkretno smo to pokazale sa FTC-om, protiv jedne od najboljih napadačkih ekipa. Bilo nam je krivo zbog poraza, jer smo, možda, mogle i do bodova. Posebno bih pohvalila odbranu koja je bila na vrhunskom nivou kazala je Anastasija Babović.

Spremale su se Podgoričanke za moćan repertoar šuteva bekova, a krila su na kraju donijela prevagu i prednost za konačnih 30:26.

– Baš je bilo teško braniti šuteve sa krila. Zato jer kod njih ne postoji ”čuvati prvi ili dalji ugao ili omiljeni”. Šutiraju bukvalno sve. Mislim da smo sa te pozicije najviše golova primili. Na početku smo Jovana Kadović i ja skinule nekoliko zicera, nakupile se samopouzdanja i onda je neke šuteve bilo lakše braniti. Ne treba zaboraviti o kakvim je igračicama riječ i da je naša odbrana bila na nivou i imala dobre odgovore za sve.

Od grča i pritiska, mladosti i straha, manjka iskustva ,,plave su gubile neke utakmice koje su bile projektovane za bodove.

– Sigurna sam da bi se bolje držale sa Esbjergom i ruskom ekipom, da smo igrale kao sa FTC-om. Ali, mislim, isto tako, da nam se ne može ništa zamjeriti. Mlada smo ekipa i strpljenje je nešto na što treba da računamo. Zato nam je i bila potrebna ovakva uakmica za samopouzdanje.

Ekipa kvalitetno radi i Anastasija vjeruje da će s vremenom, kada stvari još legnu, pokazati veći nivo u oba pravca.

– U prvim utakmica bukvalno smo malo šta pokazale. A znale smo da možemo bolje. Konačno je došla ta utakmicai vjerujem da ćemo nastaviti ovako. Čeka nas pauza, malo smo se umorile, a vjerujem da ćemo sa pravom igrom imati čemu da se nadamo u nastavku Lige šampiona. Rezultat će sigurno doći.

Zbog povrede francuske internacionalke Armel Antigre, crnogorska reprezentativka je od starta prvi golman i sa ogromnom dozom očekivanja sačekala je Ligu šampona.

– Niko ne voli da gubi, svakoga pokreće rezultat, a lično me pokreće egal… Imala sam problema u prvim utakmicama, nijesam uopšte bila zadovoljna kako sam djelovala sa gola. Bila sam razočarana toliko sam čekala šansu, a nijesam je iskoristila onako kako sam mislila da hoću. Tražila sam se, nije išlo, ne znam što je bilo, a konačno sam prije dva dana uživala i bila rasterećena. Mogla sam da pokažem najbolji dio sebe. Dosta mi je odbrana pomogla, olakšala pola posla, a onda sam dobila samopouzdanje.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve