Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Atletiko Madrid dominatno do pehara Lige Evrope

Fudbaleri Atletiko Madrida osvajači su Lige Evrope, drugog najznačajnijeg fudbalskog takmičenja u Evropi, za sezonu 2017/2018. Oni su u finalnom meču u Lionu savladali Marsej rezultatom 3:0.

foto -Rojters

Izabranici Diega Simeonea većinu meča kontrolisali su susret i diktirali tempo igre, ali prvu nagradu dobili su od odbrane Marseja – koja je katastrofalno pogriješila u 21. minutu meča, a poklon je iskoristio Antoin Grizman, koji je pogodio za 1:0.

Dodatni veliki problem za Marsej nastupio je u 32. minuti, kada je jedan od najboljih igrača ekipe – Pajet zbog povrede morao napustiti susret.

Prvi dio susreta okončan je minimalnom prednošću ekipe iz Madrida, da bi u nastavku iz prve prilike Atletiko uvećao vođstvo.

Odlično su kombinovali fudbaleri iz Španije, Koke pronalazi Grizmana, koji lijepim udarcem ponovo matira Mandandu za 2:0.

Španski tim je nakon toga djelimično prepustio terensku inicijativu domaćinu, koji u segmentu napada nijesu uspjeli pronaći rješenje za jako dobru odbranu Atletika. Marsej je najbliži pogotku na ovom meču bio u posljednjih desetak minuta, ali se u dva navrata ispriječila se prvo stativa pa golman Jan Oblak.

Finalna kazna stigla je u 89. minutu, kada je sudbinu Marseja zapečatio kapiten Gabi postavivši konačnih 3-0.

izvor N1

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve