Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Atletika: Furtula rušenjem crnogorskog rekorda najavio napad na Tokio

Prethodni nacionalni rekord popravio je za 26 centimetara. Hitac za rekord bačen je u drugoj seriji

Danijel Furtula je nakon sedam godina oborio crnogorski rekord u bacanju diska. Atletičar, naš olimpijac, vjeruje da je rezultat ostvaren u Splitu 7. marta – 64,86 metara, najava još boljih rezultata.

Furtula, Foto: IAAF

Prethodni nacionalni rekord popravio je za 26 centimetara. Hitac za rekord bačen je u drugoj seriji.

„Rezultat dobija za mene dodatno na značaju jer je ostvaren na prvom ovosezonskom takmičenju. To je potvrda odličnog rada sa trenerom Rolandom Vargom iz Zagreba. Izuzetno sam zadovoljan kako naša saradnja teče od prvog dana. I daje mi nadu da sam na pravom putu, ka sve boljim rezultatima na velikim takmičenjima. Konačno, i ka Olimpijskim igrama u Tokiju”, rekao je Furtula za sajt Crnogorskog olimpijskog komiteta.

Mojkovčanin je istakao koliko je ostvareni rezultat u Splitu zaista dobar u širim okvirima. Olimpijska norma iznosi 66 metara.

„Moj skor iz Splita je trenutno drugi u Evropi ove sezone, a šesti ili sedmi u svijetu. Daje mi za pravo da se nadam, da ću u narednom periodu biti redovan učesnik velikih planetarnih takmičenja i sve konkurentniji”, rekao je Danijel.

U cijeloj situaciji oko širenja korona virusa u Evropi, Danijel je sa trenerom bio prinuđen da prekine pripreme, nedaleko od Pule u Hrvatskoj.

„Cijela situacija sa epidemijom virusa je uticala na to da se otkaže Zimski kup u Portugalu, gdje sam planirao nastup. Sada čekamo odluke vezane za niz takmičenja koja su bila planirana tokom proljeća”, kazao je on.

Ovih dana boraviće u Zagrebu, narednih dana možda nastaviti rad i u domovini.

„Bez obzira na svu situaciju, već dugo sam u sportu tako da znam kako da se suočim sa različitim i neplaniranim izazovima. Biću u procesu treninga, nastojaću da održim i popravim formu. Vjerujem da će se Olimpijske igre u Tokiju održati, nastup i dobar rezultat bi bio kruna sezone napretka za mene”, zaključio je Danijel Furtula.

Mojkovčanin ima 27 godina, a na Olimpijskim igrama nastupio je prvi put 2012. godine u Londonu, kada je ostvario 38. mjesto. Dvostruki je šampion Igara malih zemalja Evrope, ima bronzu sa Mediteranskih igara u turskom Mersinu i Evropskog prvenstva za atletičare do 23 godine u finskom Tampereu, osvojene 2013. godine. Prošle godine na Svjetskom prvenstvu u Dohi, glavnom gradu Katara, bio je na 18. mjestu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve