Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Atletika: Crna Gora sa tri aduta na Balkanskom prvenstvu

Crnu Goru na ovom takmičenju predstavljaće Marija Vuković u disciplini skok uvis, Darko Pešić u trci na 60 metara prepone, kao i članica barskog Dionisa Ljiljana Matović, koja će nastupiti u dalju i troskoku

Sjutra će u Istanbulu biti održano prvenstvo Balkana u dvorani, na kojem će nastupiti oko 250 takmičara iz 22 zemlje.

Crnu Goru na ovom takmičenju predstavljaće Marija Vuković u disciplini skok uvis, Darko Pešić u trci na 60 metara prepone, kao i članica barskog Dionisa Ljiljana Matović, koja će nastupiti u dalju i troskoku.

Njih troje ispunili su norme Balkanske atletske federacije i imaće priliku da još jednom jure medalje, a ovaj šampionat biće jedna od posljednjih provjera pred Svjetsko prvenstvo u dvorani, koje se održava u Beogradu od 18. do 20. marta, na kojem će Crnu Goru sa ispunjenom normom predstavljati Marija Vuković u disciplini skok uvis.

Marija Vuković skače u Beogradu 7. marta na ”VII Belgade Indoor Meeting”, tako da će odmah nakon nastupa na prvenstvu Balkana nastaviti put za Beograd.

Ovaj miting poslužiće kao generalna proba organizatorima 18. Svjetskog dvoranskog prvenstva u Beogradu, koje se održava od 18. do 20. marta na kojem će nastupiti skoro svi najbolji svjetski atletičari koji će nakon ovog mitinga nastaviti da se u Beogradu pripremaju za najveće takmičenje. Marija Vuković na ovom mitingu doputovaće direktno sa Balkanskog dvoranskog prvenstva iz Istanbula sa svojom trenericom Joanom Siomou.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve