Godišnji kongres Balkanske Atletske Federacije pred početak održavanja dvoranskog Prvenstva Balkana za seniore-ke održan je danas u Istanbulu.

Foto: Portalanalitika.me

Kongresom je predsjedavao Predsjednik Balkanske Atletske Federacije Dobromir Karamarinov, a gost je bio Predsjednik Evropske Atletske Federacije Svein Arne Hansen.

Kongresu su prisustvovali predstavnici svih 19 članica Balkanske Atletske Federacije na kojem je odlučeno da se kao 20 član primi Azerbejdžan čija će reprezentacija već na ovom dvoranskom Prvenstvu nastupati na Balkanskom šampionatu.

Predsjednik Hansen je u svom pozdravnom govoru istakao da je Balkanska Atletska Federacija prijemom Azerbejdžana postala jedna od najmasovnijih regionalnih asocijacija kada je u pitanju atletika u Evropi, jer broji 20 članova što će se posebno odraziti na veliku masovnost,kvalitet i vrijednost ostvarenih rezultata, kada se ima u obzir da u ostalim sportovima Balkanske Federacije broje devet ili deset članova za crnogorsku atletiku će predstavljati jedan od velikih hendikepa u cilju vrednovanja rezultata sa Prvenstava Balkana  jer ovu federaciju čini 20 država.

Na Kongresu su usvojene određene korekcije u godišnjem kalendaru takmičenja i donesena odluka da zemlje koje nemaju takmičare sa ispunjenim normama mogu sa najviše četri takmičara da  učestvuju na Balkanskim šampionatima.

Kongresu je ispred ASCG prisustvovao sekretar Milan Madžgalj koji je imao mnogobrojne kontakte i susrete sa zemljama članicama Balkanske Atletske Federacije, a posebno je razgovarao o saradnji i podršci u tehničkom dijelu elektronske obrade rezultata i edukacije sudijskog kadra za predstojeće Igre Malih Zemalja Evrope koje će se održati u atletici u Baru od 27.maja do 1.juna.

Takođe Evropska Atletska Federacija je donijela odluku da ASCG u Baru bude domaćin edukacionog seminara  od drugog do petog maja u Baru u cilju poboljšanja organizacije nacionalnih šampionata za Makedoniju, Albaniju, Kosovo, Bosnu i Hercegovinu i Crnu Goru.

Komentari

avatar