Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Asistiraće Gojkoviću na EP: Šćepanović dio stručnog štaba ajkula

Nekadašnji reprezentativac koji brani u Marseju vjeruje da će sve ono što ga je krasilo u reprezentaciji, uspijeti da prenese u radu, u kolikoj mjeri će to biti dovoljno ili uspiješno pokazaće vrijeme

Miloš Šćepanović asistiraće selektoru “ajkula” Vladimiru Gojkoviću na Evropskom prvenstvu u Budimpešti.

Šćepanović, Foto: Cdm.me

Nekadašnji reprezentativac koji brani u Marseju vjeruje da će sve ono što ga je krasilo u reprezentaciji, uspijeti da prenese u radu, u kolikoj mjeri će to biti dovoljno ili uspiješno pokazaće vrijeme.

“Ono što je sigurno, a što vjerujem da me krasilo kao igrača, prenijeću u radu sa stručnim štabom. Imam veliku želju i motivaciju. Vjerujem u pozitivnu reakciju ekipe na sve to”, kazao je Šćepanović.

Francuski klub dao je zeleno svjetlo našem golmanu da kao dio stručnog štaba od prvog dana priprema bude uz ,,ajkule”. Zbog obaveza u Ligi šampiona nije mogao da predvodi mladu reprezentaciju Crne Gore na Svjetskom šampionatu u Kuvajtu.

“Klub me pustio, što je više nego korektno, da budem na EP sa seniorima. Imao sam utakmicu Lige šampiona dan pred polazak reprezentacije za Kuvajt, tako da je bilo neizvodljivo da idem sa njima na Svjetsko prvenstvo. Ali sam sa zadovoljstvom pratio momke”, dodao je iskusni golman.

Na predstojećem šampionatu Crna Gora priželjkuje plasman u kvalifikacije za Olimpijske igre naredne godine u Tokiju.

“Svaki postavljeni cilj mora biti dostižan. To je osnovna stvar. Kad se cilj postavlja, mora biti realan. U ovom momentu pravi cilj su kvalifikacije i tome treba težiti. Uvijek podvlačim, teško je napraviti otklon od načina razmišljanja i mentaliteta da se teži nečem najvišem, a to su medalje. Pričati o tome i najavljivati je nerealno, ali vjerujem da je ispravno i ovo: da bi bilo koji drugi način razmišljanja bio pogrešan. Treba vjerovati u kvalitet koji imamo, ali neko, objektivno, naše mjesto na papiru su kvalifikacije za Olimpijske igre. Do ljeta treba tražiti mjesto za Tokio, koje nam, objektivno i po kvalitetu pripada”, istakao je Šćepanović.

,,Ajkule” će u grupi A igrati sa Slovačkom, Hrvatskom i Njemačkom. Najbolji tim izboriće direktan plasman u četvrtfinale, najbolji drugi će kroz razigravanje u osam najboljih.

“Slovačka je ekipa koja je interesantna. Veliki broj igrača igra u različitim evropskim klubovima, čak su i izveli određeni broj igrača koji nastupaju za druge reprezentacije. Talenta imaju, to je sigurno, apsolutno ih treba poštovati i cijeniti i maksimalno pristupiti meču. Sve drugo je pogrešno. Njemačka je odigrala na SP u Južnoj Koreji odlično i vratila kvalitet koji ih je krasio ranijih godina. To je odlična ekipa srednjeg nivoa koja može da napravi probleme. Napravila ih je ljetos Hrvatskoj i nekim drugim reprezentacijama. Uvijek fizički jaka sa određenim kvalitetom. Igrači ove reprezentacije su borbeni do fanatičnosti kojoj treba doskočiti na isti način. I onda će naš kvalitet doći do izražaja. To je ključ i ključna utakmica koja nas vodi u kvalifikacije za OI. Hrvatska je ekipa najvećeg mogućeg nivoa i treba da nam bude motiv više, posebno za igrače čije vrijeme tek dolazi. Takve utakmice rađaju šampione i to je ono što je sigurno svakom sportisti san da pobijedi u takvoj utakmici. Jer, pobjeda otključava neke nove potencijale koji, siguran sam, stoje u nama. Dugo godina nijesmo uspjeli Hrvatskoj da pariramom. Jesmo prije dvije godine, čak smo imali bolji rezultat i igru, ali duži vremenski period je ekipa koja je izlazila kao pobjednik. U ovom momentu je, definitivno, kvalitet više na njihovoj strani”, kazao je Šćepanović.

U klubu sa Milošem su reprezentativci Uroš Čučković i Bogdan Đurđić. Obojica su na pripreme nacionalnog tima stigli iz dobre polusezone.

“Sve je odlično. U klubu vlada entuzijazam. Njihova želja je da rastu krozu Ligu šampiona, a imamo već dobrih rezultata. Osjećamo se svi dobro, radi se odlično, a naši momci su stigli maksimalno spremni i angažovani. Iza nas je sjajna utakmicu u Super kupu sa Ferencvarošem, gdje smo dobar dio meča vodili tri, četiri gola razlike, ali na kraju izgubili. Ali, rekao bih, sve ide u pozitivnom smjeru”, zaključio je Šćepanović.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve