Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Argentinac se seli u Kolorado: Emotivno oproštajno pismo Fakunda Kampaca

Argentinac će u nastavku svoje karijere imati priliku da se okuša u najjačoj ligi na svijetu

Fakundo Kampaco, plejmejker Real Madrida, oprostio se od tog kluba uoči selidbe u Denver Nagetse.

Kampaco, Foto: FIBA

Argentinac će u nastavku svoje karijere imati priliku da se okuša u najjačoj ligi na svijetu.

“Došlo je vrijeme. Danas je bila moja posljednja utakmica u Real Madridu i istina je da imam sjajnu kombinaciju osjećanja. Nostalgičan sam već nekoliko dana. U ovom klubu sam proveo jedinstvene, nezaboravne trenutke koji su obilježili moju karijeru i moj život. Neka se naši putevi ponovo sretnu u budućnosti,” poručio je Kampaco na rastanku i nastavio:

“Odlazim iz Španije kao potpuno drugačija osoba od one koja je stigla 2014. Ovdje sam učio, sazrio, shvatio vrijednost rada, upoznao prijelepa mjesta i nevjerovatne ljude. Dobijao sam naklonost i podršku u svakom trenutku. Bilo bi nepravedno ne spomenuti porodicu UCAM Mursije: upravu, navijače i prijatelje. Oni takođe zauzimaju centralno mjesto u mom srcu. Faza je gotova. Bio sam izuzetno srećan u ovoj zemlji. Ali moram da idem da ispunim san. Hvala puno.”

Kampaco, koji je sa Realom osvojio čak 11 trofeja, dogovorio je dvogodišnju saradnju sa Denverom.

https://twitter.com/Eurohoopsnet/status/1330615368830885888?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1330615368830885888%7Ctwgr%5E&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.cdm.me%2Fsport%2Fkosarka%2Femotivno-oprostajno-pismo-fakunda-kampaca%2F

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve