Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Argentina nakon remija sa Brazilom izborila vizu za Mundijal

Poslije remija bez golova sa Brazilom i poraza Čilea od Ekvadora, Mesi i društvo su u Kataru. Biće to peto prvenstvo svijeta za Lea Mesija i posljednja šansa da se okiti titulom prvaka svijeta

Argentina je i zvanično na Mundijalu. Poslije remija bez golova sa Brazilom i poraza Čilea od Ekvadora, Mesi i društvo su u Kataru. Biće to peto prvenstvo svijeta za Lea Mesija i posljednja šansa da se okiti titulom prvaka svijeta.

Leo nije blistao noćas, sa druge strane nije bilo Nejmara, pa su u dosadnom meču golmani Emilijano Martinez i Alison bili tek posmatrači.

Urugvaj se proveo kao bos po trnju protiv Bolivije. Izgubili su sa 3:0, Arse sa dvije lopte u mreži Muslere je potopio favorita u La Pazu, a treći gol je postigao Marselo Martins. Preskočio ih je Peru, 2:1 protiv Venecuele, Đanluka Lapadula i Kueva su “Inkama” donijeli veoma važan trijumf. Tim Rikarda Gareke je stigao i Kolumbiju koja je završila meč bez golova sa Paragvajem.

Veliki dobitnik večeri je Ekvador. “Orlovi” su nokautirali “La Roju”, poveli golom Estupinjana, a onda je Vidal poslije 15 minuta dobio crveni karton zbog kung-fu starta. U nadoknadi je iskusni Kaisedo dotukao domaće, pa se Ekvador učvrstio na trećem mjestu i blizu je Mundijala.

Na tabeli vodi Brazil sa 35 bodova, Argentina ima 29, najveći timovi Južne Amerike su se kvalifikovali, iako imaju meč manje, onaj prekinut u Brazilu, Ekvador je treći sa 23 boda. Na diobi četvrtog i petog mjesta su Kolumbija i Peru sa po 17 bodova, Čile i Urugvaj imaju 16, Bolivija 15, Paragvaj 13, jedina šansu nema Venecuela sa svega sedam bodova.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve