Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Apić: Imamo još dosta da pokažemo

Odlaganje meča sa Mornarom (zbog pozitivnog slučaja infekcije korona virusa u barskom timu) došlo je kao preporučeno za Podgoričane, koje u srijedu u Monte Karlu očekuje majstorica četvrtfinala Evrokupa

Umjesto da u gostima igraju tešku, derbi utakmicu sa Mornarom, veoma bitnu u trci za prvo mjesto za plej-of ABA lige, košarkaši Budućnosti su juče imali priliku da rade ono što imje prijeko potrebno u ovom periodu da ne putuju van Podgorice (premda Bar nije naporno putovanje), da odmore i imaju priliku da treniraju dan više u svojoj dvorani.

Odlaganje meča sa Mornarom (zbog pozitivnog slučaja infekcije korona virusa u barskom timu) došlo je kao preporučeno za Podgoričane, koje u srijedu u Monte Karlu očekuje majstorica četvrtfinala Evrokupa.

Jedan meč manje, i to veoma zahtjevan, u seriji teških i krucijalnih utakmica u svega 10 dana, počev od Crvene zvezde, preko tri sa Monakom, može biti važan u pripremi duela sa Monakom…

– Mnogo će nam prijati ovo odlaganje meča sa Mornarom. Umor je bio evidentan na drugoj utakmici sa Monakom. Posljednjih sedam dana nijesmo imali vremena ni za kvalitetan odmor, ni za jak trening. Putovanja su nam oduzimala mnogo vremena i energije. Siguran sam da će ovaj predah prijati cijeloj ekipi, kaže za Arenu Dragan Apić, centar Budućnosti.

Budućnost je u petak poražena od Monaka u Ljubljani (74:64), i propustila je priliku da valorizuje brejk iz prvog meča u Monte Karlu (77:76) i plasira se u istorijsko polufinale Evrokupa. Ekipa Dejana Milojevića, tako, mora ponovo u Monte Karlo, na sjutrašnju majstoricu, gdje će Monako imati prednost domaćeg terena.

– Mislim da niko nema prednost u tom meču. Domaći teren se nije pokazao kao prednost u dosadašnjem dijelu serije, iako mislim da bi bilo mnogo drugačije da smo imali mogućnost da igramo u ”Morači”, dodaje Apić.

Budućnost i Monako će treći put igrati u kratkom periodu. U prva dva meča je prednost u skoku, posebno ofanzivnom, imala prevagu u pobjedi jedne, odnosno druge ekipe. Apić smatra da u sjutrašnjoj majstorici ne može biti taktičkih iznenađenja.

– Teško da taktički ekipa može mnogo toga da promijeni za dva treninga. Mislim da će pobjednika odlučiti čvrstina, koncentracija i trenutak inspiracije pojedinaca, kao što smo imali izuzetno raspoložene Kobsa i Rida u prvom meču.

Poraz u Ljubljani, ističe Apić, nije uzdrmao ekipi, i centar ,,plavih vjeruje da njegova ekipa može do polufinala Evrokupa.

– Atmosfera je odlična, vjerujemo u to što nas je dovelo dovde i osjećamo da imamo još dosta toga da pokažemo, zaključio je Apić.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve