Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

AO: Đoković savladao Raonića za četvrtfinalni okršaj s Zverevim

Najbolji teniser svijeta zadržao je status nepobjedivosti protiv Kanađanina Miloša Raonića i savladao ga u četiri seta 7:6, 4:6, 6:1, 6:4

Srpski teniser Novak Đoković obezbijedio je plasman u četvrtfinalu Australian opena.

Najbolji teniser svijeta zadržao je status nepobjedivosti protiv Kanađanina Miloša Raonića i savladao ga u četiri seta 7:6, 4:6, 6:1, 6:4.

Đokoviću je ovo 12. trijumf u isto toliko mečeva protiv tenisera porijeklom iz Podgorice, ali povreda koju je zadobio u prošlom kolu koju je zadobio protiv Amerikanca Tejlora Frica pružila je neizvjesniji okršaj.

U prvom setu oba tenisera su bila neumoljiva na svom servisu i odveli ga u tajbrek. Novak je po ko zna koji put pokazao svoj kvalitet kad je najbitnije i s dva mini brejka u prvom i devetom poenu osvojio set s 7:4 u tajbrejku.

U drugom setu Đoković je počeo da osjeća blage posljedice povrede iz prethodnog meča. Srbin je propušti par brejk lopti na servis Kanađanina, što je Miloš iskoristio da napravi brejk u devetom gemu  za 5:4 i u narednom na svoj servis rutinski potvrdi za set.

U trećem setu Đoković je pružio svoju najbolju igru i s pet gemova u nizu osvojio set s 6:1.

U četvrtom setu kao i u drugom epilog je bio isti samo s promjenjenim ulogama. Đoković je napravio brejk u devetom gemu i rutinski ga potvrdio u narednom za 6:4 i plasman u četvrtfinale.

Đoković će za polufinale da se bori protiv Aleksandra Saše Zvereva koji je pobijedio Dušana Lajovića u tri seta 6:4, 7:6 (7:5), 6:3.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve