Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

AO: Đoković nadjačao povredu i zakazao meč protiv Raonića

Najbolji teniser svijeta je u tri seta savladao 27. nosioca Amerikanca Tejlora Frica 7:6, 6:4 i zakazao meč protiv Kanađanina Miloša Raonića koji je ranije danas savladao Mađara Martona Futsoviča u četiri seta

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u osminu finala Australian opena.

Iako je bio vidno povrijeđen, najbolji teniser svijeta je u pet setova savladao 27. nosioca Amerikanca Tejlora Frica 7:6, 6:4, 3:6, 4:6 i zakazao meč protiv Kanađanina Miloša Raonića koji je ranije danas savladao Mađara Martona Futsoviča u četiri seta.

Đoković je prvi nametnuo svoj ritam igre i u četvrtom gemu napravio brejk za 3:1, da bi Fric u devetom gemu oduzeo servis Srbinu i sigurnim servisima odveo set u taj brejk. Novak je po ko zna koji put pokazao zašto je najbolji teniser svijeta i s 7:1 priveo set kraju.

U drugom setu Đoković je odmah oduzeo servis Amerikancu što mu bilo dovoljno da set osvoji s 6:4.

U trećem setu nastali su problemi za Đokovića pri rezultatu 2:2. Srbin u pokušaju da odbrani poen izgubio je balans i pao preko reklame na kraju terena i zadobio povredu desnog kuka. Od tog momenta je vidno počeo da igra slabije, što je Fric iskoristio da u osmom gemu napravi brejk i rutinski privede set kraju s 6:3.

Posljedice povrede su se nastavile i u četvrtom setu kada je Novak pretrpio brejk u trećem gemu, što je Fricu bilo dovoljno da odvede meč u odlučujući set.

U odlučujućem setu Đoković je uspio da pronađe snagu i s četiri vezana gema privede set kraju s 6:2 i napravi odlučujući korak ka plasmanu u osmini finala.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve